Νέα στοιχεία για τα μυστηριώδη επιμήκη κρανία

Το 1928 ο Περουβιανός αρχαιολόγος Τζούλιο Τέλο,

ανακάλυψε ένα τεράστιο νεκροταφείο στην χερσόνησο του Παράκας, που περιείχε ανθρωπινά λείψανα ηλικίας έως και 3,000 ετών, που έφεραν χαρακτηριστικά επιμήκη κρανία. Νέα γονιδιακή έρευνα έρχεται να αποκαλύψει κάποια απρόσμενα στοιχεία για αυτά τα παράξενα ευρήματα.

Είναι γνωστό πως οι περισσότερες περιπτώσεις τέτοιων παράξενων αναλογιών σε ανθρώπινα κρανία, είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτισμικών πρακτικών παραμόρφωσης των κρανίων, που συνήθως λαβαίνει χώρα κατά την βρεφική ηλικία, όταν τα οστά του κρανίου είναι εύπλαστα.

Συνήθως η επιμήκυνση επιτυγχάνεται δένοντας το κρανία ανάμεσα σε δύο ξύλινες πλάκες. Η παραμόρφωση αυτή όμως δεν μεταβάλει τον όγκο του κρανίου, ή το βάρος του, αλλά μόνο το σχήμα.

Τα ευρήματα του Παράκας όμως είναι διαφορετικά!

Ο κρανιακός όγκος των ευρημάτων, είναι κατά 25% μεγαλύτερος από αυτόν των συνηθισμένων ανθρώπινων κρανίων, και το βάρος τους μπορεί να ξεπερνάει τα φυσιολογικά κρανία κατά ποσοστό της τάξεως του 60%.

Έτσι λοιπόν, τα παράξενα κρανία, δεν φαίνεται να αποτελούν αποτέλεσμα κάποιας εκούσιας παραμόρφωσης, και έτσι παραμένει το μυστήριο γύρω από την προέλευση τους.

Νέο φώς στην υπόθεση φέρνει μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε, με την χρίση γενετικού υλικού, που πάρθηκε από τα κρανία του Παράκας.

Οι εργαστηριακοί αναλυτές του γωνιώματος των κρανίων, δεν είχαν πληροφορίες για την προέλευση του γενετικού υλικού που ανέλυαν, και τα αποτελέσματα της ανάλυσης DNA, εξέπληξαν τους ίδιους αλλά και τους αρχαιολόγους.

Το μιτοχονδριακό γονιδίωμα των κρανίων περιείχε πρωτοφανείς μεταλλάξεις, που δεν παρατηρούνται κανονικά, στους ανθρώπους, στα πρωτεύοντα θηλαστικά αλλά και σε οποιοδήποτε γνωστό ζώο μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτές οι διαφοροποιήσεις υποδηλώνουν την ύπαρξη ενός άγνωστου είδους ανθρώπου, που απέχει κατά πολύ από τους πρόγονους του σύγχρονου ανθρώπου.

Οι ερευνητές θεωρούν πως αυτό το άγνωστο είδος ήταν τόσο διαφορετικό σε γενετικό επίπεδο, που πιθανόν να μην μπορούσε να αναμιχθεί με άλλα είδη ανθρώπων.

defencenet

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί