Η απίστευτη περίπτωση του Yustas Barrett…

Το 1954, μια παράξενη ιστορία αναδημοσιευόταν στις αγγλικές εφημερίδες, σύμφωνα με την οποία ένας ηλικιωμένος γεωργός, ονόματι Yustas Barrett, είχε πάψει να κοιμάται εντελώς δεκαετίες πριν.

Ο Yustas σταμάτησε να απολαμβάνει τη γλυκιά θαλπωρή του ύπνου, όταν ήταν σε ηλικία 46 ετών και παρ’ όλα αυτά, αισθανόταν φυσιολογικός, χωρίς να αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα υγείας.

Μάλιστα, όταν η περίπτωσή του έγινε γνωστή, δέχτηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο της περιοχής του, στο Leicestershire της Αγγλίας, προκειμένου οι επιστήμονες ιατροί να μελετήσουν την κατάστασή του και να εξακριβώσουν εάν ο ηλικιωμένος αυτός άντρας έλεγε πράγματι την αλήθεια.

Όντως, για μια ολόκληρη εβδομάδα που παρακολουθούνταν στενά από νοσηλευτές και ιατρούς, επί εικοσιτετραώρου βάσεως, δίχως να μείνει ούτε ένα λεπτό ανεπίβλεπτος, διαπιστώθηκε πως ο Yustas Barrett δεν κοιμήθηκε καθόλου, ούτε ακόμη και όταν του χορηγήθηκε διπλή δόση ηρεμιστικού.

Ο Άγγλος γεωργός είπε στους θεράποντες ιατρούς του:

«Γελώ όταν οι άνθρωποι μου λένε ότι είναι κουρασμένοι, επειδή κοιμήθηκαν αργά την προηγούμενη νύχτα. Ο ύπνος, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μια συνήθεια και να ξέρετε πως μπορείτε θαυμάσια να ζήσετε χωρίς αυτήν».

Το παράδοξο ήταν ότι χωρίς ύπνο ολόκληρων δεκαετιών, ο ηλικιωμένος άντρας δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας. Δήλωσε μόνο πως απλά βαριέται τα βράδια ολομόναχος, χαζεύοντας την οροφή κι έτσι, απέκτησε τη συνήθεια να ξαπλώνει έστω για δυο-τρεις ώρες.

Η απίστευτη περίπτωση του Yustas Barrett έγινε βασικό θέμα συζήτησης ανάμεσα στους Άγγλους επιστήμονες, που είχαν αναλάβει να μελετήσουν το μοναδικό αυτό φαινόμενο αϋπνίας.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στις 10/10/1954…

Από strangepress, ΦΩΤΟ: Pexels