Εξορκισμός στοιχειωμένου κτιρίου στο Χονγκ Κονγκ…

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου του 1974, εβδομήντα βουδιστές μοναχοί τελούσαν μια πολύωρη ιεροτελεστία εξορκισμού στο κέντρο του Χονγκ Κονγκ, για να απαλλάξουν ένα νέο κυβερνητικό κτίριο από κακότροπα και ενοχλητικά φαντάσματα.

Το οικόπεδο είχε χρησιμοποιηθεί από τους Ιάπωνες ως δημόσιος τόπος εκτελέσεων κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ντυμένοι με βαθυκίτρινα ράσα και ψάλλοντας προσευχές, οι βουδιστές ιερείς επισκέφτηκαν όλα τα δωμάτια και των εννέα ορόφων, προκειμένου να ραντίσουν με καθαγιασμένο ύδωρ και να θυμιατίσουν όλες τις σκοτεινές γωνίες του στοιχειωμένου κτιρίου.

Ο ήχος των τυμπάνων και των σημάντρων είχε προσελκύσει ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων, οι οποίοι παρακολουθούσαν την πολύωρη τελετή του εξορκισμού.

Ο διοικητής της Τροχαίας, Brian Wilson, ήταν εκείνος που είχε διατάξει την τέλεση εξορκισμού, όταν αρκετοί από το προσωπικό είχαν δηλώσει κατατρομοκρατημένοι ότι εμφανίζονταν φαντάσματα στο κτίριο, στο οποίο στεγάζονταν το Υπουργείο Μεταφορών και ένα γκαράζ.

Μια υπάλληλος είχε δηλώσει τα εξής:

«Τα φαντάσματα προκαλούν ανυπόφορους θορύβους, τσιρίζουν και καγχάζουν ανατριχιαστικά, ιδίως όταν υπάρχουν στο κτίριο όμορφες κοπέλες. Προσωπικά, πιστεύω πως τους λείπει ο έρωτας και η συντροφικότητα».

Μάλιστα, ένας κρατικός οδηγός φορτηγού αυτοκινήτου ανέφερε ότι είχε δει ένα «φοβερό ακέφαλο λευκό φάντασμα, που βάδιζε παράξενα σ’ έναν από τους διαδρόμους του πολυόροφου κυβερνητικού κτιρίου».

Ο Brian Wilson είχε προσθέσει ακόμη:

«Ανησύχησα για το προσωπικό μου. Θα έκανα τα πάντα για να εξασφαλίσω την ηρεμία τους, ώστε να μπορούν να εργαστούν με γαλήνη και αποδοτικότητα. Εγώ δεν έχω δει κάποιο φάντασμα, αν και είναι πολλοί αυτοί που έχουν δει και ακούσει».

Ο εξορκισμός του στοιχειωμένου κυβερνητικού κτιρίου στο Χονγκ Κονγκ από εβδομήντα βουδιστές μοναχούς είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στην κοινή γνώμη, την περίοδο εκείνη.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», στις 09/02/1974…