• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ένα αλλόκοτο ψάρι-υβρίδιο δημιουργήθηκε σε εργαστήριο της Ουγγαρίας μετά από λάθος ( ; ) πείραμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα αλλόκοτο ψάρι-υβρίδιο δημιουργήθηκε σε εργαστήριο της Ουγγαρίας μετά από λάθος ( ; ) πείραμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δύο είδη ψαριών, ένας οξύρρυγχος κι ένας πολύδοντος, δημιούργησαν εξαιτίας εργαστηριακού λάθους ένα παράξενο υβρίδιο ψαριού, που φέρει μίξη των χαρακτηριστικών των δύο ειδών.

Προήλθε όταν ένα εργαστήριο στην Ουγγαρία συνδύασαν το σπέρμα του πολύδοντου με τα ωάρια του οξύρρυγχου. Οι ερευνητές δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της μελέτης τους στην επιθεώρηση γενετικής Genes.


Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο μέρος των απογόνων έφεραν αρκετό DNA τόσο του οξύρρυγχου όσο και του πολύδοντου ώστε να παρουσιάζουν τα χαρακτηριστικά και των δύο ψαριών, δηλαδή στόμα σαρκοβόρου με μακριά μουσούδα.

Το νέο υβρίδιο ψάρι ονομάστηκε «Sturddlefish» από τα ονόματα των δύο γεννητόρων του, του οξύρρυγχου(sturgeon) και πολύδοντου(paddlefish).

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή του εργαστηρίου, Αττίλα Μοζτσάρ, στο ουγγρικό εργαστήριο Fisheries and Aquaculture Research Institute και έναν εκ των συγγραφέων της μελέτης, η υπεραλίευση και η απώλεια του φυσικού περιβάλλοντός τους μαζί με τη μόλυνση είχε σοβαρές συνέπειες στην επιβίωση και των δύο ειδών.

Όπως ανέφερε ο επιστήμονας στους New York Times, οι βιολόγοι σκόπευαν να διεγείρουν τα ωάρια του οξύρρυγχου χρησιμοποιώντας σπέρμα πολύδοντου για να προκαλέσουν ένα είδος ασεξουαλικής αναπαραγωγή.

«Ποτέ δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα υβρίδιο. Το αποτέλεσμα της δουλειάς μας δεν ήταν καθόλου σκόπιμο» ανέφερε ο Μοζτσάρ.

(φωτο:photo screenshot)