ΒΙΝΤΕΟ: Ο Δράκος της Ρόδου

-Τα παραμύθια δεν είναι πάντα όμορφα.

Έχουν ιππότες , δεσποσύνες και άτια, μα έχουν και δράκους και θεριά.

Σαν τον δράκο που ζούσε στην Ρόδο. Τον δράκο που δεν άφηνε κανέναν να πάει στο εκκλησάκι του Αη Στεφάνου να προσκυνήσει, που άρπαζε παιδιά και γέρους και νιους, και ιππότες που κινούσαν φιλόδοξα να τον σκοτώσουν!

Ο Μεγάλος Μάγιστρος Hélion de Villeneuve, από φόβο μη τυχόν και χάσει και άλλους άξιους άντρες, απαγόρευσε κάθε επίθεση προς το φολιδιασμένο τρομερό πλάσμα τούτο. Μονάχα ο Dieudonne de Gozon αψήφησε την εντολή, και ζήτησε ένα χρόνο άδεια να λείψει στην πατρίδα του, στο Languedoc, να εξασκήσει εκεί την τεχνική που θα ακολουθούσε να εξολοθρεύσει το θεριό το ανήμερο.

365 μέρες μετά, με τις οδηγίες του πατέρα του για φυλακτό και τα πιστά του σκυλιά, πάλεψε ο de Cozon με τον δράκο, σαν δρακός και ο ίδιος και τρύπησε με το σπαθί του την κοιλιά του τέρατος! Το μονό σημείο που φολίδες δεν είχε!

Μεγάλος Μάγιστρος έγινε και ο ίδιος, στη θέση του παλιού, που ήθελε να τον τιμωρήσει γιατί αψήφησε τις εντολές του, μα ο λαός σαν λατρέψει, οι άρχοντες συγχωρούν… Θέλουν δεν θέλουν!

Το κεφάλι του Δράκου τοποθετήθηκε πάνω από την Θαλασσινή Πύλη, και σαν πέθανε ο γενναίος ιππότης το 1353, γράψανε στον τάφο του «εδώ βρίσκεται ο σφαγέας του Δράκου».

 

Kάντε μας like στο https://www.facebook.com/ELNEWSGR/

 

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί