• Αρχική
  • Άρθρα
  • Απόκοσμο θέαμα στην Σικελία! Ξαφνικά υποχώρησαν τα νερά σε λιμάνι ξαφνιάζοντας τους πάντες (ΒΙΝΤΕΟ)

Απόκοσμο θέαμα στην Σικελία! Ξαφνικά υποχώρησαν τα νερά σε λιμάνι ξαφνιάζοντας τους πάντες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα αλλόκοτο φαινόμενο κατέγραψε κάμερα σε λιμάνι της Σικελίας με τα νερά της θάλασσας να υποχωρούν σαν να τράβηξε κάποιος το πώμα από τη μπανιέρα.

Το περίεργο φαινόμενο στη Σικελία

Το φαινόμενο, γνωστό ως μετεωρολογικό τσουνάμι, καταγράφηκε στο λιμάνι Σαν Λεόνε, στη νότια πλευρά της Σικελίας. Τα μετεωρολογικά τσουνάμι προκαλούνται όταν γρήγορες εναλλαγές στη βαρομετρική πίεση προκαλούν την μετατόπιση ενός σώματος νερού, κάτι που είχε παρατηρηθεί και τον Ιούλιο του 2018 στη Μαγιόρκα Στο βίντεο διακρίνεται η στάθμη των νερών στο λιμάνι να υποχωρεί ταχύτητα με αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, να διακρίνονται τα βότσαλα και οι πέτρες στον πυθμένα.

Σύμφωνα με την οργάνωση προστασίας του περιβάλλοντος Mareamico, που ανήρτησε το βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το φαινόμενο “marrobbio” – όπως είναι γνωστό στη Σικελία – εμφανίζεται συχνά την άνοιξη και το φθινόπωρο, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που έγινε ορατό ανοικτά των ακτών του Αγκριγκέντο.

«Είναι ένα φυσικό φαινόμενο, που συχνά εμφανίζεται ανοικτά των ακτών όταν υπάρχει μια ξαφνική αλλαγή στην πίεση και τα ρεύματα.

Τις τελευταίες μέρες υπήρχαν ισχυρά ρεύματα που άλλαξαν ξαφνικά κατεύθυνση προς Δυσμάς. Η στάθμη της θάλασσας υποχωρεί όπως παρατηρείται μετά από σεισμούς ή πριν από ένα τσουνάμι, αλλά στην Ιταλία δεν αναφέρθηκε κάτι τέτοιο το τελευταίο διάστημα», εξήγησε εκπρόσωπος της Mareamico.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα το φαινόμενο καταγράφηκε και σε άλλες περιοχές της Σικελίας με τη στάθμη της θάλασσας να επιστρέφει μετά από σύντομο διάστημα σε φυσιολογικά επίπεδα.

(Iefimerida – φωτο:screenshot)