• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ανεκτίμητο εύρημα: Βρήκαν προϊστορικά αντικείμενα 8 χιλ. ετών μέσα σε τεράστιο αλιγάτορα

Ανεκτίμητο εύρημα: Βρήκαν προϊστορικά αντικείμενα 8 χιλ. ετών μέσα σε τεράστιο αλιγάτορα

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Σέιν Σμιθ, ιδιοκτήτης ενός σφαγείου άγριων ζώων, βρήκε δυο προϊστορικά αντικείμενα όταν εξέτασε το περιεχόμενο του στομαχιού ενός αλιγάτορα βάρους 154 κιλών που κάποιος έφερε στο μαγαζί του.

Όταν ο Σμιθ άρχισε να κοιτάει το στομάχι του τεράστιου ζώου – ο αλιγάτορας είχε μήκος πάνω από 4 μέτρα – βρήκε ένα αντικείμενο που έμοιαζε με αιχμή βέλους κι ένα άλλο με σχήμα σταγόνας.

“Κόβαμε μερικούς μεγάλους αλιγάτορες για να δούμε τι υπήρχε μέσα στο στομάχι τους, καθένας τους μέχρι τώρα είχε και κάτι εντυπωσιακό μέσα του. Αλλά εκείνος με μήκος πάνω από 4 μέτρα που έφερε ο Τζον Χάμιλτον μας προκάλεσε το σοκ της χρονιάς” έγραψε ο Σέιν στην ανάρτησή του στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Αναλύοντας τις εικόνες των αντικειμένων που ανέβηκαν στα social media, ο Τζέιμς Στιούαρτ – επικεφαλής της επιφανειακής γεωλογίας και επιφανειακής χαρτογραφίας για την υπηρεσία περιβαλλοντικής ποιότητας του Μισισιπή – κατέληξε ότι το αντικείμενο με σχήμα αιχμής ήταν η μύτη ενός βέλους, που πρέπει να εκτοξευόταν από ένα πρωτόγονο όπλο, το ατλατλ που χρονολογείται από το 5000 με 6000 π.Χ. και χρησιμοποιούνται από αρχαίους λαούς στην αμερικανική ήπειρο.

Όσο για το άλλο αντικείμενο, ο ειδικός πιστεύει ότι πρόκειται για βαρίδι – μια βαριά πέτρα από αιματίτη – που χρονολογείται από το 1700 π.Χ., χωρίς οι αρχαιολόγοι να είναι ακόμη σίγουροι ποια ήταν η σκοπιμότητά της.

Οι εικόνες των προϊστορικών αντικειμένων έγιναν viral στα social media, με τους χρήστες να μην μπορούν να κρύψουν την έκπληξή τους για το πώς βρέθηκαν μέσα στον αλιγάτορα.

“Γιατί να φάει πέτρες; Στ’ αλήθεια δεν το καταλαβαίνω. Μήπως έφαγε κάτι που ήταν καμακωμένο; ” ρώτησε ένας από τους σχολιαστές.

“Μήπως το βαρίδι είναι ένα παλιό βάρος για ψάρεμα; Ένας κυνηγός ίσως το είχε καρφώσει με το ακόντιο – βέλος πριν από χρόνια” σχολίασε ένας άλλος.”Έχω δει πράγματα σαν κι αυτό κι άλλη φορά. Το καφέ αντικείμενο είναι για να αφαιρείς δέρμα και μικρά κομμάτια κρέατος για αποξήρανση. Ενώ εκείνο με σχήμα σταγόνας είχε πολλαπλές χρήσεις. Μία από αυτές ήταν να λειτουργεί ως νήμα της στάθμης για το στήσιμο των σκηνών, ώστε οι πάσσαλοί να είναι σωστά τοποθετημένοι” ανέφερε ένας άλλος.

Δείτε τις εικόνες:

(sputniknews. gr / photo: pexels)