Ομάδα επιστημόνων εξερευνούσε τα βάθη του Ειρηνικού Ωκεανού με το ερευνητικό σκάφος E/V Nautilus του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Ocean Exploration Trust όταν η κάμερα του τηλεχειριζόμενου βαθυσκάφους της αποστολής έπεσε πάνω σε ένα εντυπωσιακό από κάθε άποψη θαλάσσιο πλάσμα την ύπαρξη του οποίου αγνοούσαμε μέχρι σήμερα.
«Το μυαλό μου έχει εκραγεί αυτή την στιγμή» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους ερευνητές όταν είδε στην οθόνη το άγνωστο πλάσμα και ανάλογες ήταν οι αντιδράσεις των συναδέλφων του όταν κοίταξαν και αυτοί την οθόνη. To άγνωστο θαλάσσιο ον στηρίζεται σε ένα «μίσχο» μήκος δύο μέτρων στο τέλος του οποίου βρίσκονται κεραίες μήκους 40 εκατοστών οι οποίες περιβάλλουν μια πολύ μικρού μεγέθους μορφής ζωής που ονομάζεται πολύποδα με τρόπο τέτοιο σαν να είναι τα αγκαθωτά πέταλα ενός λουλουδιού.
Το άγνωστο είδος εντοπίστηκε σε βάθος τριών χλμ. σε μια ανεξερεύνητη μέχρι σήμερα περιοχή βόρεια της ατόλης Τζόνστον δυτικά της Χαβάης. Οι ειδικοί προσπάθησαν να διαπιστώσουν αν πρόκειται για ένα νέο είδος θαλάσσιας πένας. Πρόκειται είδος θαλάσσιου ασπόνδυλου που σχηματίζονται από αποικίες πολύποδων.
Όμως δεν εντοπίστηκε κάποια συγγενική σχέση με τις θαλάσσιες πένες και όπως φαίνεται έχουμε να κάνουμε με ένα νέο άγνωστο θαλάσσιο ον που πρέπει τώρα να μάθουμε πως ζει και συμπεριφέρεται.
naftemporiki/ scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Έχω γίνει ειδικός στις selfies”: Η βόλτα Μητσοτάκη στο Μαρούσι για να συνομιλήσει με πολίτες, vid
- Οι ΗΠΑ καλούν την ισλαμιστική κυβέρνηση στη Συρία να σταματήσουν τις επιθέσεις σε Χαλέπι και Ράκα
- Τα λένε «χύμα»: «Δεν έχει καθοριστεί ποιά Τάξη Πραγμάτων θα επικρατήσει στον πλανήτη» – Video
- Οι 10.000 χορεύτριες που χόρεψαν μπροστά στον Ναρέντρα Μόντι και τον εντυπωσίασαν – Δείτε βίντεο
- N. Κακλαμάνης: Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη «νέα Αφρική», μια ήπειρο ευκαιριών
- Δικαστική απόφαση περιορίζει τις εξουσίες της αστυνομίας μετανάστευσης των ΗΠΑ στη Μινεσότα
- Αντιδρά το Ισραήλ με τη σύνθεση του «Συμβουλίου Ειρήνης» για τη Γάζα
- Mercosur: Μέσα στην τρελή χαρά υπέγραψε την επιβλαβή για τους αγρότες συμφωνία η Φον ντερ Λάιεν, vid
- Νάπολη: Η νέα εξελιγμένη απάτη που στοχεύει τους ηλικιωμένους έχει ως “δόλωμα” την πινακίδα κυκλοφορίας του ΙΧ
- Αντί για τούρτα…μπριζόλα! Έτσι γιόρτασε τα γενέθλια ο RFK









