Αγέλη δελφινιών ανοικτά της Λεμεσού, όμορφες ΕΙΚΟΝΕΣ

Αγέλη δελφινιών πρόσφερε μοναδικές στιγμές σε όσους είχαν την ευκαιρία να την εντοπίσουν. Το θέαμα έλαβε χώρα ανοικτά της Λεμεσού τις προηγούμενες μέρες και το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών ενημερώνει το κοινό με σχετική ανάρτηση.

«Με βάση εκτιμήσεις που έγιναν από το ΤΑΘΕ αλλά και το φωτογραφικό υλικό που συλλέχθηκε, η αγέλη που εντοπίστηκε ενδεχομένως να αποτελείτο από περίπου 30 ενήλικα άτομα του ρινοδέλφινου (Tursiops trunchatus). Πρόκειται για το πιο κοινό είδος δελφινιού που απαντά στη Μεσόγειο το οποίο είναι και παράκτιο, δηλαδή σε αρκετές περιπτώσεις κολυμπά και τρέφεται σε μικρή απόσταση από την ακτή.

Στην Κύπρο, το παιγνιδιάρικο και φιλικό ρινοδέλφινο, έχει περιστασιακά καταγραφεί από το ΤΑΘΕ αλλά και πολλούς φίλους της θάλασσας σε αρκετές περιοχές, ωστόσο αγέλες με αρκετά άτομα, όπως αυτή δεν αποτελεί συχνό φαινόμενο και δεν περνούν απαρατήρητες.

Το ρινοδέλφινο ανήκει στην οικογένεια των δελφινιδών, έχει χρώμα σκούρο (γκρι) στη πλάτη και ανοικτόχρωμη κοιλιά και μπορεί να φτάσει σε μέγεθος τα 3,5-4 μέτρα».

Φωτογραφίες όπως τις δημοσιεύει το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών:

ΠΗΓΗ: Sigmalive