Άδειασε βουδιστικός ναός στην Ταϊλάνδη επειδή οι μοναχοί βρέθηκαν θετικοί σε τεστ ναρκωτικών

Ο ηγούμενος και όλοι οι μοναχοί απομακρύνθηκαν από τον ναό και μεταφέρθηκαν σε κέντρο απεξάρτησης

Ένας μικρός βουδιστικός ναός στην Ταϊλάνδη έμεινε χωρίς μοναχούς, αφού όλοι τους απομακρύνθηκαν επειδή βρέθηκαν θετικοί σε τεστ ναρκωτικών, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι, αναφέρει το BBC.

Τέσσερις μοναχοί, συμπεριλαμβανομένου του ηγούμενου, βρέθηκαν θετικοί σε τεστ για μεθαμφεταμίνη στη βόρεια επαρχία Phetchabun, δήλωσε αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων AFP. Ο Boonlert Thintapthai δήλωσε ότι οι μοναχοί μεταφέρθηκαν στη συνέχεια σε κλινική για να υποβληθούν σε θεραπεία απεξάρτησης από τα ναρκωτικά.

O έλεγχος έγινε εν μέσω εθνικής εκστρατείας για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών.

Οι μοναχοί φέρονται να απομακρύνθηκαν από το ναό αφού η αστυνομία έκανε τεστ ούρων τη Δευτέρα, στο οποίο βγήκαν θετικοί και οι τέσσερις άνδρες. Οι αξιωματούχοι δεν ανέφεραν τι ήταν αυτό που είχε προκαλέσει τις υποψίες της αστυνομίας για τους μοναχούς του συγκεκριμένου ναού.

Ο κ. Thintapthai δήλωσε στο AFP ότι «ο ναός είναι πλέον άδειος από μοναχούς και οι κάτοικοι του κοντινού χωριού ανησυχούν ότι δεν μπορούν να κάνουν καμία αξιοποίηση».

Ωστόσο, ο κ. Thintapthai δήλωσε ότι οι περιφερειακοί αξιωματούχοι ζήτησαν τη βοήθεια του τοπικού επικεφαλής των μοναχών, ο οποίος υποσχέθηκε να διορίσει μερικούς νέους μοναχούς στο ναό στην περιοχή Bung Sam Phan σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες των πιστών.

Τα τελευταία χρόνια, η μεθαμφεταμίνη έχει καταστεί μείζον ζήτημα στην Ταϊλάνδη, με τις κατασχέσεις του ναρκωτικού να φτάνουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα το 2021, σύμφωνα με το Γραφείο του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα.

Η χώρα αποτελεί σημαντικό σημείο διαμετακόμισης της μεθαμφεταμίνης. Τα ναρκωτικά εισέρχονται στη χώρα από τη Μιανμάρ, τον μεγαλύτερο παραγωγό μεθαμφεταμίνης στον κόσμο μέσω του Λάος, αναφέρει το BBC. Τα χάπια στη συνέχεια πωλούνται στους δρόμους με αξία περίπου 50 μπατ (0,47 λίρες).

lifo/ pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί