73 μούμιες προ-Ίνκας, μερικές με «ψεύτικα κεφάλια», ανακαλύφθηκαν στο Περού

Αρκετές δεκάδες ταφές από την κουλτούρα των Wari, που όπως αναφέρεται, ευημερούσαν στην περιοχή πριν την κυριαρχία των Ίνκας, ανακαλύφθηκαν στο Περού.Οι αρχαιολόγοι στο Περού ανακάλυψαν τις ταφές τουλάχιστον 73 ανθρώπων που χρονολογούνται πριν από περίπου 1.000 χρόνια, μερικές εκατοντάδες χρόνια πριν οι Ίνκας καταλάβουν τμήματα της δυτικής Νότιας Αμερικής.

Καθένα από τα 73 άτομα ήταν δεσμευμένο σε ύφασμα – μερικά από αυτά πολύχρωμα – και σχοινί. Μερικά από τα ανδρικά και γυναικεία σώματα θάφτηκαν φορώντας μάσκες από σκαλισμένο ξύλο και κεραμικά, τα οποία είναι γνωστά ως “ψεύτικα κεφάλια”, ανέφερε ο Krzysztof Makowski , επικεφαλής της αρχαιολογικής έρευνας στον χώρο και αρχαιολόγος στο Ποντιφικό Καθολικό Πανεπιστήμιο του Περού, σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιο Archeowieści , το οποίο διαχειρίζεται η Αρχαιολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας. Σε ορισμένους τάφους βρέθηκαν επίσης πολύχρωμα κεραμικά.

Οι ταφές, που ανακαλύφθηκαν κοντά στη Λίμα στον αρχαιολογικό χώρο Pachacámac, ανήκουν στον πολιτισμό Wari. Θάφτηκαν κοντά στον ζωγραφισμένο ναό των Wari και χρονολογούνται μεταξύ 800 και 1100, μια εποχή που η αυτοκρατορία Wari επεκτεινόταν στην περιοχή, σύμφωνα με την ανάρτηση.


Οι Wari είναι γνωστοί για τις καλοδιατηρημένες μούμιες τους, την περίτεχνη τέχνη τους, συμπεριλαμβανομένων των περίτεχνα σχεδιασμένων κεραμικών και υφασμάτων. Έκαναν ανθρωποθυσίες και χρήση παραισθησιογόνων κατά τη διάρκεια θρησκευτικών τελετουργιών.


Επιπλέον, οι αρχαιολόγοι βρήκαν δύο ξύλινα ραβδιά κοντά στο νεκροταφείο στα ερείπια του κοντινού οικισμού. Ανακαλύφθηκαν σε ένα κοίτασμα από κοχύλια «αγκαθωτών στρειδιών» ( Spondylus princeps ) που θα είχαν εισαχθεί από το σημερινό Εκουαδόρ, το οποίο βρίσκεται βόρεια της Αυτοκρατορίας Wari, ανέφερε η ανάρτηση στο blog.

Οι δύο ράβδοι έχουν σκαλισμένη εικονογραφία που υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι στο Pachacámac είχαν κάποιο επίπεδο επαφής με ανθρώπους στο βασίλειο Tiwanaku, που βρίσκεται νότια της αυτοκρατορίας Wari σε αυτό που σήμερα είναι μέρος του Περού, της Βολιβίας και της Χιλής.

Η αρχαιολογική έρευνα υποδηλώνει ότι το Pachacámac ήταν ένας σχετικά μέτριος οικισμός κατά την εποχή της Αυτοκρατορίας Wari, αλλά στη συνέχεια αναπτύχθηκε σημαντικά κατά την εποχή των Ίνκας , οι οποίοι, όπως αναφέρεται άκμασαν κατά τον 15ο αιώνα. Η τοποθεσία έγινε μια σημαντική τοποθεσία θρησκευτικής λατρείας κατά την εποχή των Ίνκας τον 15ο αιώνα, ανέφερε η ανάρτηση στο blog.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί