• Αρχική
  • Άρθρα
  • 10 Τρομακτικά Μυστικά Ομορφιάς Των Πιο Όμορφων Γυναικών Της Ιστορίας (βίντεο)

10 Τρομακτικά Μυστικά Ομορφιάς Των Πιο Όμορφων Γυναικών Της Ιστορίας (βίντεο)

10 Τρομακτικά Μυστικά Ομορφιάς Των Πιο Όμορφων Γυναικών Της Ιστορίας παρουσιαζουν σε βίντεο οι Lab of Top10.

Το να είσαι όμορφη δεν είναι εύκολο. Οι πιο όμορφες γυναίκες στην ιστορία δεν γεννήθηκαν έτσι. Έριξαν σκληρή δουλειά για να φτάσουν σε αυτό – και, μερικές φορές, κάποια σπασμένα έντερα εντόμων, βραστά πουλιά, ή κοπριά. Είναι το βρώμικο μικρό μυστικό πίσω από την αίγλη: όσο φανταστικός κι αν είναι κάποιος, ποτέ δεν γίνεται φυσιολογικά έτσι. Πίσω από κάθε μεγάλη ομορφιά της ιστορίας, υπάρχει ένα βρώμικο μυστικό που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο κομμάτι της ομορφιάς.

Ελισάβετ της Αυστρίας: Μια μάσκα προσώπου από ωμό μοσχάρι

Η πιο όμορφη γυναίκα στη γη, του 19ου αιώνα, ήταν η Αυτοκράτειρα Ελισάβετ της Αυστρίας. Ήταν διάσημη σε όλη την Ευρώπη για το άψογο δέρμα της και τις χοντρές, καστανές τρίχες που έφταναν μέχρι τα πόδια της. Τίποτα από αυτά δεν ήταν εύκολο. Για να κρατήσει το δέρμα της όμορφο, σήμαινε ότι θα κρατούσε μακριά τις ελιές αλλά και τα ψεγάδια από τα χέρια, το πρόσωπο και το λαιμό.

Έτσι έκανε μπάνιο σε ζεστό ελαιόλαδο και κοιμόταν σε αυτό που έχει περιγραφεί ως “μάσκα με επένδυση από ωμό μοσχάρι”. Επίσης τύλιγε τον εαυτό της με ένα κορσέ τόσο σφιχτά, που η μέση της ήταν μόλις 49,5 εκατοστά. Χτενιζόταν τρεις ώρες κάθε μέρα για να αποφεύγει τους κόμπους. Και όταν έβαζε κορδέλες, τα μαλλιά της θα ήταν τόσο βαριά που θα της έφερναν πονοκεφάλους. Επίσης βρισκόταν σε εσωτερικούς χώρους συνέχεια, φοβόμενη να αφήσει τον άνεμο να καταστρέψει τα μαλλιά της. Αλλά αν θέλεις να είσαι όμορφη, μερικές φορές πρέπει να παρατάς τις μικρές πολυτέλειες, ώστε να πετύχεις το αποτέλεσμα που ζητάς.

photo unsplash