ανέφερε την Παρασκευή ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας TRT Haber, σύμφωνα με το ahvalnews.
“Η παραπληροφόρηση είναι μια απειλή που θα επιστρέψει και θα μας χτυπήσει όλους σαν μπούμερανγκ”, δήλωσε στο TRT ο αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Mahir Ünal.
“Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δύο κόκκινες γραμμές για τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, τις προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας και την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, διότι η παραπληροφόρηση είναι εξίσου επικίνδυνη με την τρομοκρατία”, συνέχισε ο Ünal. Το AKP εργάζεται πάνω στην πρόταση για σχεδόν οκτώ μήνες, είπε.
Ο νέος νόμος θα περιλαμβάνει άρθρα για την έκδοση ποινών φυλάκισης για την εν γνώσει διάδοση ψευδών πληροφοριών στο διαδίκτυο. Θα ρυθμίζει επίσης τη διαδικτυακή δημοσιογραφία, δήλωσε.
Οι εκπρόσωποι των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης θα αντιμετωπίζονται ως φυσικά πρόσωπα, αντί για νομικά πρόσωπα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Οι νόμοι της Τουρκίας για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικαιροποιήθηκαν τον Ιούλιο του 2021, ώστε να απαιτείται από τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να ανοίγουν γραφεία στο εσωτερικό της χώρας και να διορίζουν εκπροσώπους που να είναι Τούρκοι πολίτες. Όσοι αρνούνται αντιμετωπίζουν πρόστιμα εκατομμυρίων λιρών, περιορισμό στις ταχύτητες και πιθανές απαγορεύσεις.
(Capital – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στη φυλακή για τους εμπρησμούς στον Υμηττό ο 32χρονος Παλαιστίνιος – Είπε ότι έχει ακουστά τον ISIS
- Kαμπανάκι από την ΤτΕ: Αυξήθηκαν στα 79 δισ. ευρώ τα “κόκκινα δάνεια” που διαχειρίζονται οι servicers
- Κυβέρνηση: «Στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά γίνονται έργα, τα οποία ολοκληρώνονται σε χρονοδιαγράμματα»
- Οι Iron Maiden έρχονται στην Ελλάδα το 2026! Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της συναυλίας στο ΟΑΚΑ
- Τουρκία: Εξακολουθούμε να έχουμε τους ρωσικούς S-400 και δεν αλλάζει αυτό
- Ανακαλύφθηκε πίνακας 400 ετών του Ρούμπενς, «αληθινή ομολογία πίστης» – Απεικονίζει το έργο “Ο Χριστός στον Σταυρό”
- Θεσσαλονίκη: Nεκρός 29χρονος δικυκλιστής σε τροχαίο στη Λ. Γεωργικής Σχολής – Ποινική δίωξη σε 4 άτομα
- Μπορεί να το ζήσουμε και αυτό; Τι συζητιέται έντονα στο πολιτικό παρασκήνιο της Ελλάδας
- Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου οι μετεγγραφές των πρωτοετών φοιτητών των Πανεπιστημίων
- Δύο ουκρανικά drones φέρονται να επιτέθηκαν σε σημαντικό ρωσικό πετροχημικό συγκρότημα
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ
