Από την τσέπη τους θα πρέπει σύντομα να πληρώνουν τις βιταμίνες οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ,
Το υπουργείο Υγείας «κουρεύει» τη σχετική δαπάνη προκειμένου να εξοικονομήσει κονδύλια.
Όπως λέει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας γίνεται προσπάθεια να ελέγξει τη φαρμακευτική δαπάνη, η οποία κάθε χρόνο ξεπερνά κατά πολύ τον προϋπολογισμό που έχει καθοριστεί, κι έτσι αποφάσισε να μειώσει δραστικά τα κονδύλια που θα διατίθενται για βιταμίνες.
Τυχαία, άραγε επέλεξε τις βιταμίνες;
Σύμφωνα πηγές που επικαλείται με το ethnos, το αρμόδιο επιτελείο του υπουργείου Υγείας κατέληξε σε αυτήν την απόφαση, επειδή διαπιστώθηκε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το δικαίωμα των ασθενών για δωρεάν βιταμίνες μέσω ΕΟΠΥΥ καταστρατηγούνταν. Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ εντόπισαν ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση βιταμινών ακόμη και σε ασφαλισμένους που δεν τις χρειάζονταν.
Ωστόσο οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα υπάρχει ειδική διευκρίνιση ότι οι βιταμίνες θα μπορούν να συνταγογραφούνται κατ’ εξαίρεση και να χορηγούνται δωρεάν σε ασθενείς που πάσχουν από συγκεκριμένα βαριά νοσήματα και οι οποίοι πρέπει να ενισχύουν τον οργανισμό τους με τέτοιου είδους σκευάσματα. Όμως θα πρέπει να ακολουθείται μία ειδική διαδικασία συνταγογράφησης από τους θεράποντες ιατρούς, οι οποίοι θα πρέπει να δικαιολογούν τη χορήγηση βιταμινών στους ασθενείς τους.
Δηλαδή θα πρέπει κάποιος να είναι ήδη άρρωστος για να πάρει δωρεάν βιταμίνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos, από τη λίστα συνταγογράφησης θα βγουν συμπληρώματα μαγνησίου, ασβεστίου, βιταμίνης D και άλλων βιταμινών με αναδρομική ισχύ από 01.01.22.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Κόλαφος» ο Τραμπ κατά της «πράσινης» ενέργειας – Ενοχλήθηκαν οι διεθνιστές – ΦΩΤΟ
- 2026: Τι μας επιφυλάσσει το νέο έτος;
- Καλή χρονιά γεμάτη Φως Χριστού!
- Ο ΠΑΟΚ αποχαιρετά το 2025 με γέλιο! Νέο βίντεο με τα παρασκήνια του επικού τρέιλερ για τα 100 χρόνια
- Έπεσαν τα πρώτα χιόνια: Στα “λευκά” Πάρνηθα, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Πεντέλη αλλά και Εύβοια, vid
- Παπασταύρου: Οι 10 +1 δράσεις του ΥΠΕΝ το 2025 – Ενεργειακές συμφωνίες και «Απάτητα Βουνά» ανάμεσά τους
- Η κοπή της βασιλόπιτας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 41χρονος αλλοδαπός για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης
- Θεσσαλονίκη: Ευχές με πολίτες και επαγγελματίες για καλή χρονιά αντάλλαξε ο δήμαρχος Στ. Αγγελούδης
- Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Τασούλα: Nα αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν, στηριζόμενοι σε όσα μας ενώνουν









