Υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών! Μητσοτάκης: Από Σεπτέμβρη θα ανοίξω θέμα, vid

Σοκαριστική και αντισυνταγματική δήλωση του πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης δήλωσε, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, πως θα εξετάσει το να θεσπιστεί υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών, αφού πρώτα παρακάλεσε όλους τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση στους πολίτες, και ειδικά τους ηλικιωμένους, να εμβολιαστούν: “Σας παρακαλώ, εμβολιαστείτε, είναι πολύ σημαντικό”.

Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχουν σκέψεις από τον Σεπτέμβριο, ο εμβολιασμός στους υγειονομικούς να γίνει υποχρεωτικός, όπως στην Ιταλία.

«Το φθινόπωρο πρέπει να δούμε ξανά το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Πρέπει να καταστήσουμε απολύτως σαφές ότι δεν γίνεται να είσαι υγειονομικός, να μην προστατεύεις εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου, αλλά και να κινδύνευες να διασπείρεις τον ιό στους ασθενείς», προσέθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «όταν είσαι υγειονομικός έχεις ιερή αποστολή», ενώ υπογράμμισε ότι το ζήτημα τον απασχολεί, αλλά δεν θέλει σε αυτή τη στιγμή να δημιουργήσει εστίες έντασης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Για τις μετακινήσεις το Πάσχα, ο Κ. Μητσοτάκης απέφυγε να δώσει μια σαφή απάντηση λέγοντας πως θα απαντήσουν οι ειδικοί σε αυτό. Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο πολιτικής απόφασης για το συγκεκριμένο θέμα αν τελικά οι επιστήμονες δεν επιτρέψουν τις μετακινήσεις κατά τις γιορτές.

Αναφερόμενος στην εστίαση είπε ότι αυτή θα ανοίξει μετά το Πάσχα και σε εξωτερικούς χώρους. Όπως τόνισε ο καιρός αποτελεί σύμμαχο και γενικότερα είναι καλύτερο να είμαστε έξω.

Σε κάθε περίπτωση προανήγγειλε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για κεφαλαιακή ενίσχυση των πληττόμενων επιχειρήσεων, βυθίζοντας την οικονομία όλο και περισσότερο στα επιδόματα.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί