Λένε ότι απειλούνται τα εμβόλια! Υπό άκρα μυστικότητα η μεταφορά τους σε όλη την Ευρώπη (Vid)

Πληροφορίες από το σάιτ της Interpol

Υπό υψηλή αστυνομική επιτήρηση διεξάγεται η επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων των Pfizer-BioNTech από την βελγική μονάδα παραγωγής στο Πουρς προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Φορτηγά ψυγεία φορτωμένα με τις παρτίδες των εμβολίων ξεκινούν από το εργοστάσιο της Pfizer και αναχωρούν υπό αστυνομική συνοδεία προς κατευθύνσεις που δεν αποκαλύπτονται.

Τα μέσα ενημέρωσης κρατούνται σε απόσταση, ώστε η επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων κατά της Covid-19 να γίνει με την μυστικότητα που επιβάλλουν λόγοι ασφαλείας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βεβαιώνει ότι οι πρώτες δόσεις θα βρίσκονται εγκαίρως στις 27 χώρες μέλη της Ενωσης για την έναρξη της ευρωπαϊκής εκστρατείας εμβολιασμού στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα στο επίσημο σάιτ της η Ιντερπόλ προειδοποιεί ότι το οργανωμένο έγκλημα απειλεί τα εμβόλια.

Σύμφωνα με την ανάρτηση που έχουν κάνει η INTERPOL περιγράφει πιθανή εγκληματική δραστηριότητα σε σχέση με την παραποίηση, την κλοπή και την παράνομη διαφήμιση των εμβολίων COVID-19 και της γρίπης, με την πανδημία να έχει ήδη προκαλέσει πρωτοφανείς ευκαιριακές και επιθετικές εγκληματικές συμπεριφορές.

Τα εμβόλια πρωταρχικός στόχος του οργανωμένου εγκλήματος
«Καθώς οι κυβερνήσεις ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν τα εμβόλια, εγκληματικές οργανώσεις σχεδιάζουν να διεισδύσουν ή να διαταράξουν τις αλυσίδες εφοδιασμού».

Καθώς ορισμένα εμβόλια COVID-19 πλησιάζουν την έγκριση και την παγκόσμια διανομή, η διασφάλιση της ασφάλειας της αλυσίδας εφοδιασμού και ο εντοπισμός παράνομων ιστότοπων που πωλούν ψεύτικα προϊόντα θα είναι ουσιαστικής σημασίας.

Photo video screenshot

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί