ΥΠΕΡΒΟΜΒΑ στην Ελλάδα: «Συνθετική σκόνη θα ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ το φρέσκο γάλα»!

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του επιστημονικού σωματείου Logistics Νεκτάριος Κανακαράκης.

Στην παραγωγή συνθετικής σκόνης που θα αντικαταστήσει το γάλα, προσανατολίζεται η αγορά προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις που αναμένεται να διογκωθούν ακόμα περισσότερο το επόμενο χρονικό διάστημα!!!!!!!!!!

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη ο πρόεδρος του επιστημονικού σωματείου Logistics Νεκτάριος Κανακαράκης.

Δυστυχώς ο Λιακόπουλος δικαιώνεται καθημερινά, καθώς τα παραδοσιακά τρόφιμα τείνουν να αντικατασταθούν πλήρως από προϊόντα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ!!!

Ο κ. Κανακαράκης τόνισε ότι δυστυχώς μεγάλες εταιρίες αναμένεται να προχωρήσουν σε παραγωγή συνθετικής σκόνης η οποί θα αντικαταστήσει σταδιακά το φρέσκο γάλα, καθώς εκεί οδηγούμαστε μιας και η παραγωγή έχει μειωθεί σημαντικά λόγω της αύξησης των τιμών στις ζωοτροφές, που ανέρχεται στο 100%, αλλά και στις δυσεύρετες εισαγωγές.

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση είναι λοιπόν εδώ!!!

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης Αλέκος Στεφανάκης εξέφρασε την έντονη ανησυχία του σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ξεκαθαρίζοντας ότι η σκόνη δεν έχει καμία σχέση με γάλα, αλλά είναι υποκατάστατο με βάση άλευρα. Προσπαθούν να φτιάξουν – είπε- παρασκευάσματα χημικής προσθήκης πρωτεινών υψηλής βιολογικής αξίας.

Ο κ. Στεφανάκης αφού επανέλαβε ότι η επάρκεια της Ελλάδας σε παστεριωμένο γάλα είναι στο 30%, αναφέρθηκε στην καταστροφή της αγελαδοτροφίας που ξεκίνησε πριν από χρόνια, καθότι προφανώς τα σχέδια των διεθνιστών «τρέχουν» από πριν και απλά κορυφώνονται στην εποχή μας.

Οι τιμές των γαλακτοκομικών σύμφωνα με τον κ. Κανακαράκη έχουν αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο κατά 27%, ενώ για πρώτη φορά η Ελλάδα εισάγει αιγοπρόβειο γάλα από άλλες χώρες. Οι κτηνοτρόφοι εκπέμπουν σήμα κινδύνου, καθώς αδυνατώντας να ανταποκριθούν στα αυξημένα κόστη, κάποιοι φτάνουν στο σημείο να βάλουν λουκέτο στις μονάδες τους.

Με πληροφορίες από ekriti. gr, photo intime

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί