ΥΠΕΡΒΟΜΒΑ Πούτιν για την γενετική μηχανική: «Ένα όπλο με καταστροφική δύναμη» – ΒΙΝΤΕΟ

Τα άρθρα και τα βίντεο του ΕΛ που προειδοποιούσαν...

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε ένα μάθημα σε ένα σχολείο χωριού στην περιοχή Τβερ την 1η Σεπτεμβρίου, την παραδοσιακή πρώτη μέρα του σχολείου στη Ρωσία. 

Συζητήθηκαν, μεταξύ των άλλων η γενετική μηχανική. 

Ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφερε σε τηλεοπτικό κλιπ ότι είναι ένα δυνητικά επικίνδυνο όπλο!

Σημειώνεται πως με την γενετική μηχανική μπορούν να φτιαχτούν εμβόλια, να επηρεαστούν τρόφιμα να δημιουργηθούν ακόμα και να δημιουργηθούν νέα σώματα ή υβρίδια σωμάτων!!!

Στο ΕΛ είχατε διαβάσει για την τεχνολογία CRISPR:

Το CRISPR, μια τεχνολογία επεξεργασίας γονιδίων που αναπτύχθηκε πρόσφατα, προωθείται ως πιθανή λύση σε πολλές ασθένειες, στην επισιτιστική ασφάλεια και στην κλιματική αλλαγή — ακόμη και ως τρόπος να γεννηθούν «μωρά προσχέδια» και να επαναφέρουν στην ζωή εξαφανισμένα θηλαστικά.

Η τεχνολογία έχει προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις και την προσοχή παραγόντων όπως ο Μπιλ Γκέιτς και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF).

Ωστόσο, πολλοί επιστήμονες εκφράζουν ανησυχίες για τις πιθανές επιβλαβείς επιπτώσεις της τεχνολογίας.

Αυτό είχατε διαβάσει στο ΕΛ και πλέον ο ίδιος ο πρόεδρος της Ρωσίας αναφέρθηκε επί του θέματος!

Συγκεκριμένα, σε μια συνομιλία με μαθητές, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν περιέγραψε την γενετική μηχανική ως ένα όπλο με καταστροφική δύναμη. 

Ο πρόεδρος είπε επί λέξει στην συνομιλία, αποσπάσματα της οποίας μεταδόθηκαν  το απόγευμα της Κυριακής στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Rossiya 1 “Μόσχα, Κρεμλίνο, Πούτιν” :

«Λέγεται ότι όσοι διαπρέπουν σε αυτόν τον τομέα θα έχουν όπλα τρομερής καταστροφικής ισχύος».

Ο Πούτιν τόνισε ότι είναι σημαντικό οι θετικές προσεγγίσεις που περιέχονται σε αυτή την επιστήμη να μην αποτελούν απειλή για την ανθρωπότητα.

Θυμηθείτε και βίντεο:

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA- SPUTNIK POOL

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί