«Υπάρχει έλλειμμα παγκόσμιας ηγεσίας» – Βιάζονται και δεν το κρύβουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Παραδοχή της μέχρι στιγμής αποτυχίας να «ενώσουν τον πλανήτη» υπό έναν ηγέτη;

Σε ένα ξέσπασμά του με αποδέκτη ως επί το πλείστον την Εθνική Δεξιά σε ΗΠΑ και Ρωσία, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, μίλησε στο περιθώριο των διαφωνιών αναφορικά με τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η πανδημία του Covid-19.

Ο ίδιος παραχώρησε συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters και τόνισε μεταξύ άλλων για πολλοστή φορά την ανάγκη για παγκόσμια συνεργασία εδώ και τώρα.

Ωστόσο προέβη και σε μία διαπίστωση:

«Υπάρχει έλλειμμα παγκόσμιας ηγεσίας»

Και συνέχισε:

«Η διεθνής κοινότητα ήταν πιο διχασμένη από ποτέ. Ελπίζω να ξεπεραστεί αυτό νωρίτερα και όχι αργότερα»

Αυτά ήταν τα ακριβή λόγια του Γ.Γ. του ΟΗΕ προς τον δημοσιογράφο του Reuters υπογραμμίζοντας το…παράπονό του πως εκεί όπου υπάρχει εξουσία δεν συναντώνται παραδείγματα «καλής ηγεσίας».

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε εύκολα δύο πράγματα:

.

  • Σε παγκόσμιες κρίσεις όπως αυτή που αντιμετωπίζουμε τους τελευταίους μήνες προβάλλουν -άλλοι πολύ και άλλοι λιγότερο- την ανάγκη ύπαρξης ΕΝΟΣ παγκόσμιου ηγέτη (ή μιας παγκόσμιας αρχής), κάποιου που θα φανεί στα μάτια του κόσμου ως εκείνος που «σηκώνει το βάρος των προβλημάτων»
  • Τις έμμεσες κατηγορίες προς τους Τραμπ και Πούτιν που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο τιμόνι των δύο πιο ισχυρών κρατών του πλανήτη

.

Οι τελευταίοι, κατά το παράδειγμα του Γ.Γ. του ΟΗΕ είναι και εκείνοι που έχουν μεν την εξουσία (δύναμη) αλλά για τη Νέα Τάξη δεν είναι σε καμία περίπτωση συνεργάσιμοι και άρα δεν θεωρούνται «αξιόπιστοι ηγέτες».

(φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί