• Αρχική
  • Άρθρα
  • Υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: «Από Σεπτέμβριο ο εμβολιασμός των μαθητών»

Υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: «Από Σεπτέμβριο ο εμβολιασμός των μαθητών»

Την εκτίμησή του ότι ο εμβολιασμός των μαθητών θα μπορέσει να ξεκινήσει από Σεπτέμβριο, με την νέα σχολική χρονιά, εξέφρασε ο Γιώργος Γεωργαντάς.


Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Πρώτο Πρόγραμμα, ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, επανέλαβε όσα είπε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ότι «η επόμενη χρονιά θα μας βρει με εμβολιασμό μαθητών» όπως και ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer για τις ηλικίες 12-15 ετών.

Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι είναι κάτι που δεν θα αργήσει ενώ αναμένεται και η σχετική έγκριση της επιστημονικής κοινότητας.Μιλώντας για τον ρυθμό ανάπτυξης της εμβολιαστικής αλυσίδας, ο υφυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του λέγοντας ότι έχουμε φτάσει πάνω από 100.000 εμβολιασμούς ημερησίως άρα μηνιαίως μπορούμε να μιλάμε για περίπου 3 εκατ. εμβολιασμούς.

«Οργανώνουμε και τον εμβολιασμό όσων δεν μπορούν να μετακινηθούν και είναι σπίτια τους. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις 15 Μαΐου για το πώς θα λάβουν στο σπίτι τους το εμβόλιο. Γενική μας αρχή είναι ότι κανείς που επιθυμεί δεν θα μείνει ανεμβολίαστος», τόνισε ο κ. Γεωργαντάς.

Σύμφωνα με αυτούς τους ρυθμούς μέχρι τέλος Μαΐου αναμένεται να έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση το 1/3 του πληθυσμού.

«Ελπίζουμε στο τέλος Ιουνίου να έχει εμβολιαστεί με μία δόση του 50% του γενικού πληθυσμού και μεγάλο μέρος του πληθυσμού με δύο δόσεις. Στόχος να φτάσουμε στο 60-70% του γενικού πληθυσμού, αν η ροή των εμβολίων γίνει με βάση τον προγραμματισμό των εταιρειών, ίσως και στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου».

Με βάση τα σημερινά στοιχεία, μέχρι τώρα έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση 2.450.000 συμπολίτες μας και με τη δεύτερη, 1.200.000 άτομα.

Τέλος, ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε ότι μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό.

(sputniknews – φωτο: eurokinissi)