«Ξέρουμε πλέον ποιος μπαίνει στο γήπεδο, το όνομά του, το τηλέφωνό του»! Νέα εποχή και στο μπάσκετ

Με αφορμή την ελληνική πρόκριση στην Ολυμπιάδα

Η ελληνική κοινωνία προχωρά όλο και πιο βαθιά στην νέα ψηφιακή εποχή με πρώτο μέλημα την ταυτοποίηση του καθενός!

Αυτό εφαρμόζεται αρχικά στα γήπεδα, όπου οι περισσότεροι Έλληνες σπεύδουν μαζικά!

Έτσι, μετά το ποδόσφαιρο, εκδόθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση για την «Υποχρέωση διεξαγωγής αθλητικών συναντήσεων καλαθοσφαίρισης της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών (Basket League) αποκλειστικά σε αθλητικές εγκαταστάσεις, που διαθέτουν το προβλεπόμενο σύστημα ελέγχου εισιτηρίων και ταυτοποίησης των εισερχόμενων θεατών»!

Την παρέδωσαν ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, στον Γενικό Διευθυντή του Ελληνικού Συνδέσμου Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών (ΕΣΑΚΕ), Ευθύμη Ρεντζιά.

Όπως αναφέρεται, όλοι οι φίλαθλοι θα ταυτοποιούν το απλό εισιτήριό τους αλλά και το εισιτήριο διαρκείας!, μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet! Τοιουτοτρόπως θα εισέρχονται ψηφιακά στα κλειστά γυμναστήρια για τους αγώνες της Basket League, του Κυπέλλου και των διεθνών διοργανώσεων.

Προκειμένου να ταυτοποιήσουν ψηφιακά το εισιτήριό τους απαιτείται: να εγγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ.), στο emep.gov.gr, και να κατεβάσουν στο κινητό τους την εφαρμογή Gov.gr Wallet!

Σε αυτή την ρύθμιση συμφωνούν φυσικά όλες οι ομάδες!

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, σημείωσε μεταξύ άλλων, όπως μεταδίδεται από μέσα ενημέρωσης:

«Το πετυχημένο μοντέλο, που εφαρμόστηκε στη Super League με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, επεκτείνεται και στη Basket League από τις 16 Σεπτεμβρίου. Σήμερα, μία ημέρα μετά από την σπουδαία πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδώσουμε μαζί με τον συνάδελφό μου, Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, στον Γενικό Διευθυντή του ΕΣΑΚΕ, Ευθύμη Ρεντζιά, την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή του καινοτόμου συστήματος εισόδου των θεατών στα γήπεδα.

Η κοινή προσπάθεια που ξεκίνησε από το ποδόσφαιρο, όπου είχαμε αδιαμφισβήτητα, ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα φέτος, σηματοδοτεί και την απόφασή μας να αναβαθμίσουμε και το μπάσκετ, όσον αφορά την ασφάλεια και τις συμπεριφορές των φιλάθλων.

Με αυτό το σύστημα ξέρουμε πλέον ποιος μπαίνει στο γήπεδο, το όνομά του, το τηλέφωνό του. Αυτό θα συμβάλει στην κοινή προσπάθεια που κάνουμε για την αντιμετώπιση της βίας».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε, σύμφωνα πάντα με όσα μεταδίδονται:

«Απαρέγκλιτος στόχος της Κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι τα γήπεδα να αποτελούν σταθερά χώρους αθλητικής άμιλλας και αρμονικής συνάντησης για όλους όσοι αγαπάμε τα σπορ.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο, τόσο με την νέα νομοθεσία, όσο και αργότερα τον Απρίλιο με τον νέο τρόπο ταυτοποίησης για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα, ξεκινήσαμε με τον aναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, να υλοποιούμε μια σημαντική μεταρρύθμιση. Η τεχνολογία και σε αυτή την περίπτωση υπήρξε «σύμμαχός» μας, όχι απλά για να νιώθουμε, αλλά για να είμαστε ασφαλείς στα γήπεδα.

Οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου, διαπίστωσαν στην πράξη πόσο εύκολα και γρήγορα μπορούν να εισέλθουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ποδοσφαιρική ομάδα με το εισιτήριό τους ψηφιακά στο Gov.gr Wallet.

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί