Μέχρι και “ρουμάνικη εισβολή” στην Μολδαβία και την Υπερδνειστερία επινόησαν τις τελευταίες ημέρες ουκρανικά ΜΜΕ που αλωνίζουν στην κυριολεξία στο διαδίκτυο.
Δίχως να τα αγγίζει κανείς, ουκρανικά μέσα “σερβίρουν” στα δυτικά πρακτορεία ειδήσεων καθημερινά πλούσιο υλικό από FAKE συμβάντα τα οποία σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι ψευδείς ειδήσεις μιλάνε υποτίθεται για τις “σφαγές” που κάνουν οι Ρώσοι, με τα δυτικά (και ελληνικά φυσικά) δήθεν αξιόπιστα μίντια να “τσιμπάνε” και να μεταδίδουν την ΚΑΘΑΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.
Η συνήθης τακτική των ουκρανικών λογαριασμών (κάποιοι εκ των οποίων έχουν την έδρα τους εκτός Ουκρανίας), όπως θα παρακολουθήσετε και στο παρακάτω ρεπορτάζ του Russia Today, είναι η εξής:
.
- Ανάμειξη αληθινών και ψεύτικων γεγονότων με εικόνες παλιές που ουδεμία σχέση έχουν με την ρωσική στρατιωτική επιχείρηση. Οι θύτες γίνονται…θύματα και το αντίστροφο!
.
Μάλιστα είναι τόσο αδίστακτοι που, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να φανούν αληθή αυτά που γράφουν, παρουσιάζουν στο κοινό παλιότερες εικόνες από τα δικά τους εγκλήματα στο Ντονμπάς!
Αυτό έγινε και στην περίπτωση που εξετάζει το Russia Today, στην οποία υποτίθεται ότι απεικονίζονται μικρά παιδιά σε υπόγεια του Χαρκόβου να κρύβονται από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς!
Με λίγο ψάξιμο ωστόσο αποδεικνύεται πως όχι μόνο δεν είναι σημερινές οι φωτογραφίες, αλλά πρόκειται για παιδιά που είχαν βρει καταφύγιο σε άθλιες συνθήκες από τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς στο Ντονέτσκ!
Δεν πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός, αλλά για τον πικρό κανόνα:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνεχίζονται οι υποβολές αιτήσεων εισαγωγής στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία για το ερχόμενο σχολικό έτος
- Τα μέτρα υπέρ των επενδύσεων που ανακοίνωσε η Κούβα είναι “ανεπαρκή”, σύμφωνα με τον Ρούμπιο
- Στην Κωνσταντινούπολη τα μέλη της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν
- Ταξί : Πανελλαδική απεργία και αύριο Τετάρτη – Καθολική συμμετοχή του κλάδου σήμερα, 1η ημέρα της απεργίας
- Τι δήλωσε ο Τραμπ για τον αξιωματούχο που παραιτήθηκε λόγω αντιρρήσεων για τον πόλεμο στο Ιράν
- Hellenic Train: Ποια σιδηροδρομικά δρομολόγια επανέρχονται στον Έβρο
- Νέος κόμβος Παρακολούθησης Επιδόσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Τι δήλωσε σχετικά ο Μητσοτάκης
- Ειρ. Αγαπηδάκη: Νέο πρόγραμμα για την πρόληψη της υπέρτασης, στο πλαίσιο του «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
- ΕΤΑΔ: Online οι αιτήσεις εκμίσθωσης παλαιών αιγιαλών ή αιγιαλών από όμορες επιχειρήσεις, έως τις 30/4 μέσω του site της εταιρείας
- Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ λόγω Ιράν – Τι τόνισε στην επιστολή του









