Ξεκινούν οι δοκιμές ΜΕΙΩΣΗΣ της κατανάλωσης ρεύματος με έξυπνους μετρητές

Τι μεταδίδεται από την Γαλλία...

Ξεκινούν, οι δοκιμές μείωσης εξ αποστάσεως της κατανάλωσης ρεύματος με τους «έξυπνους» μετρητές…!

Το TF1 είναι ένα γαλλικό εμπορικό τηλεοπτικό δίκτυο που ανήκει στον Όμιλο TF1 και ελέγχεται από τον όμιλο Bouygues. Το μέσο μερίδιο αγοράς της TF1 της τάξης του 24% την καθιστά το πιο δημοφιλές εγχώριο δίκτυο.

Όπως μεταδίδεται, θα γίνει δοκιμή, η οποία αποσκοπεί στον περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας 200.000 πελατών για δύο ώρες, θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Puy-de-Dôme.

Γράφει το TF1:

Όπως ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο, το πείραμα που στοχεύει να δοκιμάσει την επίδραση του περιορισμού της ηλεκτρικής ενέργειας σε 200.000 σπίτια παίρνει σάρκα και οστά. Οι συμμετέχοντες, εξοπλισμένοι με έξυπνους μετρητές Linky, θα πρέπει να μειώσουν την κατανάλωσή τους για δύο ώρες, με αντάλλαγμα ένα μπόνους 10 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στο τμήμα Puy-de-Dome θα πραγματοποιηθεί η δοκιμή με στόχο τον περιορισμό της ηλεκτρικής ισχύος 200.000 πελατών για δύο ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του TF1, αυτή είναι η πρόταση που θα κάνει η κυβέρνηση στο Ανώτατο Συμβούλιο Ενέργειας που θα αποφανθεί στις 19 Δεκεμβρίου.

Η γεωγραφική περιοχή αυτής της δοκιμής πλήρους κλίμακας ήταν αυτό που απομένει να γίνει γνωστό! Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν “περισσότερο από τρεις εβδομάδες πριν από το πείραμα“, διευκρινίζει το Υπουργείο Ενέργειας Μετάβασης. Θα λάβουν μπόνους 10 ευρώ για τις δύο ώρες δοκιμών. 

Όσοι αρνηθούν να συμμετάσχουν μπορούν να το δηλώσουν και δεν θα επηρεαστούν από την πτώση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το ψυγείο, η κατάψυξη και ο φωτισμός θα λειτουργούν αλλά…

Ο στόχος είναι να μετρηθεί ο αντίκτυπος στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μιας τέτοιας συσκευής, καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της“, διευκρινίζει το υπουργείο. Για τους 200.000 πελάτες που θα επηρεαστούν, η ισχύς θα μειωθεί, αλλά ο βασικός εξοπλισμός θα μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί: ψυγείο, καταψύκτης, φόρτιση τηλεφώνου και φωτισμός. Το πείραμα θα γίνει κατά τη διάρκεια του χειμώνα, γιατί είναι πιο ενδιαφέρον σε μια περίοδο που απαιτείται θέρμανση.

Η απόφαση πάρθηκε σε συνεννόηση με τους τοπικούς εκλεγμένους αξιωματούχους, οι οποίοι υποστηρίζουν αυτό το τεστ που θα επιτρέψει στο γαλλικό δίκτυο να είναι πιο ανθεκτικό.

Τι θα γίνει όμως, αν το πείραμα τελικά γίνεται για άλλους σκοπούς;;; Θυμηθείτε ΕΔΩ το άρθρο του ΕΛ για τους ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΜΕΤΡΗΤΕΣ!

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί