Ξεκινούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι μαζικοί εμβολιασμοί σε ΗΠΑ και Καναδά – Παγκόσμιο πείραμα σε εξέλιξη

Οι άνθρωποι θα αρχίσουν να στήνονται στις ουρές για ένα εμβόλιο που ήρθε υπερβολικά γρήγορα στις ζωές μας.

Ο αμερικανικός οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων, FDA, αναμένεται να δώσει έγκριση στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό ακόμη και την Πέμπτη. Το FDA αναμένεται, σύμφωνα με το δίκτυο CNBC, να συνεδριάσει την Πέμπτη, προκειμένου να εξετάσει το αίτημα της Pfizer για κατεπείγουσα αδειοδότηση.

«Αν η επιτροπή του FDA δώσει την έγκριση, ενδεχομένως και ως την Παρασκευή της επόμενης εβδομάδας (18-12) θα μπορούσαμε να δούμε εμβολιασμούς σε όλη τη χώρα», σημείωσε μέλος της επιτροπής του FDA στην εκπομπή «Weekend Today», σύμφωνα με το iefimerida.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του Operation Warp Speed, Μονσέφ Σλαουί, σημειώνει πως μετά την έγκριση του εμβολίου, στις 10 ή στις 11 Δεκεμβρίου, θα χρειαστούν τουλάχιστον 24 ώρες προκειμένου τα εμβόλια να βρεθούν στα σημεία που έχουν οριστεί από τις Πολιτείες και, πιθανότατα, σε 36 ώρες από την έγκριση ενδέχεται να ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Πρώτοι εμβολιασμοί ακόμη και εντός 36 ωρών από την έγκριση του εμβολίου

«Η πρώτη αποστολή εμβολίων θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα μετά την έγκριση του εμβολίου. […] Θα χρειαστούν περίπου 24 ώρες για να φτάσουν στα διάφορα σημεία που μας έχουν πει οι αρμόδιοι στις Πολιτείες και μέσα σε 36 ώρες από την έγκριση, ενδεχομένως, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ο πρώτος εμβολιασμός», σημειώνει σε δηλώσεις του στην «Boston Herald» ο επικεφαλής της Operation Warp Speed.

Το Operation Warp Speed είναι μια συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα που ξεκίνησε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τη διευκόλυνση και την επιτάχυνση της ανάπτυξης, κατασκευής και διανομής εμβολίων, θεραπευτικών και διαγνωστικών COVID-19.

Η Operation Warp Speed σχεδιάζει να εμβολιάσει 20.000.000 ανθρώπους μέχρι το τέλος του χρόνου. «Δεν υπάρχουν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με αυτά τα εμβόλια», είπε ο Slaoui.

Ξεκινά ο εμβολιασμός στον Καναδά την επόμενη εβδομάδα

Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech θα φθάσουν στον Καναδά τον Δεκέμβριο και ο εμβολιασμός των Καναδών ενδέχεται να ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα, εφόσον η ρυθμιστική αρχή υγείας του Καναδά (Health Canada) δώσει το «πράσινο φως», ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό.

Το αμερικανογερμανικό δίδυμο Pfizer/BioNTech «θα παραδώσει» στον Καναδά έως τα τέλη του μήνα έως 249.000 δόσεις αυτού του υποψήφιου εμβολίου κατά της Covid-19, επισήμανε ο Τριντό κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Οι πρώτες παραδόσεις ενδέχεται να γίνουν την επόμενη εβδομάδα», μετά την έγκριση από τη Health Canada, που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, τόνισε.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί αναμένεται να γίνουν «μία ή δύο ημέρες μετά» την άφιξη των δόσεων, διευκρίνισε ο στρατηγός Ντάνι Φόρτιν, που είναι επιφορτισμένος με τον συντονισμό της επιχείρησης διανομής των εμβολίων σε 14 κέντρα της χώρας.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί