• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί μέσα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τους φοιτητές – ΦΩΤΟ

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί μέσα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τους φοιτητές – ΦΩΤΟ

Μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2021 θα λειτουργήσει το εμβολιαστικό κέντρο που εγκαταστάθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας,

και στο “ντεμπούτο” του σήμερα δέχτηκε 12 φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι εμβολιάστηκαν με το σκεύασμα της Pfizer.

Πάντως, εφόσον το ενδιαφέρον των φοιτητών/φοιτητριών συνεχίσει να καταγράφεται έντονο, τότε δεν αποκλείεται το εμβολιαστικό κέντρο να συνεχίσει τη λειτουργία του στο χώρο του ισογείου του πανεπιστημιακού ιδρύματος και πέραν της 29/10, όπως επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι φοιτητές/φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Μακεδονία, κλείνουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας που δημιουργήθηκε από το πανεπιστημιακό ίδρυμα και τονίζεται αυτό λειτουργεί καθημερινά από τις 8.30 το πρωί έως και τις 2.30 το μεσημέρι. Τονίζεται δε ότι μέλη του Συλλόγου Φοιτητών αναμένεται να μοιράσουν σε συναδέλφους τους δωρεάν 3.800 μάσκες με το λογότυπο του πανεπιστημιακού ιδρύματος, ενώ χιλιάδες άλλες, θα διατεθούν στο υπόλοιπο προσωπικό.

«Με την πανδημία να “φουντώνει” πάλι στην Βόρεια Ελλάδα, η λειτουργία στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εμβολιαστικού κέντρου, με τη συνδρομή της Γ’ ΥΠΕ Μακεδονίας, είναι ένα ακόμη βήμα προς την ασφαλέστερη λειτουργία του”, επισημαίνει ο Πρύτανης, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης και προσθέτει ότι “μαζί με τη δωρεάν διανομή προστατευτικών μασκών, τόσο προς τους φοιτητές όσο και προς το υπόλοιπο προσωπικό, μειώνουμε τον κίνδυνο διασποράς της νόσου, ακολουθώντας πιστά τα επιστημονικά πρωτόκολλα”. Χαρακτηρίζοντας δε ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα ποσοστά εμβολιασμού ή νόσησης στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο ίδιος σημειώνει ότι αυτά αγγίζουν το 80% στους φοιτητές, το 92% στους διδάσκοντες και το 90% στο υπόλοιπο προσωπικό. Μεταξύ άλλων, ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «η επανέναρξη της διά ζώσης λειτουργίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ήταν ένας μικρός άθλος” και προσθέτει ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα, που εξασφαλίζουν την υγιεινή στους χώρους του πανεπιστημίου και ασφάλεια όλων.

«Ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά είναι οι ανεπαρκείς χώροι διδασκαλίας”, αναφέρει από την πλευρά του ο Αντιπρύτανης διοικητικών υποθέσεων, ακαδημαϊκών υποθέσεων και φοιτητικής μέριμνας, καθηγητής, Δημήτριος Κυρκιλής και προσθέτει “επειδή δεν είμαστε θαυματοποιοί, δεν μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε τις αίθουσες για τους εδώ και χρόνια υπεράριθμους ενεργούς φοιτητές. Έτσι, κάποιοι αναγκάζονται να αποχωρούν όταν δεν υπάρχει κάθισμα για αυτούς». Πάντως, ξεκαθαρίζει ότι “για λόγους ισονομίας, αυτοί που τελικά αναγκάζονται να αποχωρήσουν είτε έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το μάθημα άλλη ώρα, είτε μέσω ασύγχρονης διδασκαλίας να αναπληρώσουν το κενό».

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.