Ξεκινάει για τον τουρισμό αλλά… Δίκτυο διαδρομών ορειβατικής ποδηλασίας με ψηφιακή αποτύπωση

Αυτά τα μονοπάτια θα είναι ο καθορισμένος τόπος για την μετακίνηση όσων θέλουν να επισκεφτούν τις ορεινές περιοχές. Σε κάποιους όμως αυτό θα μπορούσε να μοιάζει με προάγγελο για τη δημιουργία ενός είδους No Human Zones...

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η προσπάθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη δημιουργία δικτύου διαδρομών ορειβατικής ποδηλασίας σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, με στόχο την προσέλκυση περισσοτέρων τουριστών που ενδιαφέρονται για εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος, στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, είναι σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού των διαδρομών και απομάκρυνσης των φερτών υλικών από τα μονοπάτια, ενώ μέχρι τον Ιούνιο, παράλληλα, θα γίνεται η ψηφιακή αποτύπωσή τους και η δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού.

«Το έργο είναι πιλοτικό και προσδοκά να δημιουργήσει ένα δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών για όλες τις περιφερειακές ενότητες. Δεν ανοίγουμε νέα μονοπάτια, καθαρίζουμε και βελτιώνουμε τα ήδη υπάρχοντα. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα νέο τουριστικό προϊόν για να κάνουν οι ποδηλάτες με ασφάλεια τις διαδρομές τους», συμπλήρωσε ο κ. Θάνος.

Καταγραφή λοιπόν των μονοπατιών, ψηφιακή αποτύπωσή τους αλλά και παρακολούθησή τους για τη δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού. Όλα προετοιμάζονται.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί