• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Ξεφουσκώνει» η παράνοιa για τον Κορωνοϊό: Λιγότεροι θάνατοι στην Κίνα όσο περνούν οι μέρες

«Ξεφουσκώνει» η παράνοιa για τον Κορωνοϊό: Λιγότεροι θάνατοι στην Κίνα όσο περνούν οι μέρες

Συνεχίζει να μειώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων του κορωνοϊού μέρα με την μέρα.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης υπέκυψαν 32 ακόμη ασθενείς, αριθμός που είναι ο χαμηλότερος σε ημερήσια βάση εδώ και περίπου έναν μήνα. Ωστόσο, τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα αυξήθηκαν ελαφρά στην ηπειρωτική Κίνα, σε 435, από 406 την Τρίτη.

Το σύνολο των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο κορωνοϊός έφτασε στους 2.744 στην Κίνα, ενώ τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 78.497.

Από τους νέους θανάτους και τα νέα κρούσματα, οι 26 και τα 409 αντίστοιχα καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, εστία της κρίσης. Οι άλλοι τρεις θάνατοι καταγράφηκαν στο Πεκίνο, στις επαρχίες Χεϊλονγκτζιάνγκ και Χενάν. Εξάλλου, ο αριθμός των ασθενών που αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν ήταν υψηλότερος από αυτόν των νέων κρουσμάτων για ένατη συνεχόμενη ημέρα, τόνισε η Εθνική Επιτροπή Υγείας. Οι άνθρωποι που βγήκαν από τα νοσοκομεία ήταν 2.750 ως τα μεσάνυχτα. Συνολικά, 32.495 ασθενείς έχουν ανανήψει. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός των θανάτων φτάνει τους 2.804, ενώ τα κρούσματα στα 82.166.

ΠΗΓΗ: iefimerida, ΦΩΤΟ screenshot