ΞΕΧΑΣΤΕ τους κορωνοϊούς! Η εξέλιξη που μας θυμίζει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να έρθει η πλήρης οικονομική κατάρρευση

Για να μην ξεχνιόμαστε, μιας και τα ΜΜΕ ασχολούνται μόνο με το πώς θα εμβολιαστούν όσοι περισσότεροι γίνεται.

Ο Λευκός Οίκος, μέσω εκπροσώπου του, προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα τις Πολιτείες και τις τοπικές κυβερνήσεις για σοβαρές περικοπές σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση καταστροφών, Medicaid, επιχορηγήσεις υποδομής, σχολικά προγράμματα και άλλα πολλά εάν το Κογκρέσο αποτύχει να αυξήσει το όριο χρέους των ΗΠΑ.

Ένα ενημερωτικό δελτίο για κρατικούς και τοπικούς αξιωματούχους που ελήφθη από το Associated Press είναι μια προσπάθεια να αυξήσει τη δημόσια πίεση στον ηγέτη των Ρεπουμπλικάνων της Γερουσίας Μιτς ΜακΚόνελ.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέμεινε μέχρι τώρα σε διμερή υποστήριξη προκειμένου να αυξήσει το ανώτατο όριο για το χρέος, αλλά ο ΜακΚόνελ, Ρίκο, δεν έχει συγκινηθεί και έχει επανειλημμένα πει ότι οι Δημοκρατικοί πρέπει να ενεργήσουν μόνοι τους.

Το Υπουργείο Οικονομικών έχει λάβει έκτακτα μέτρα για να διατηρήσει τη λειτουργία της κυβέρνησης μετά την επαναφορά του ορίου χρέους που είχε ανασταλεί τον Αύγουστο σε επίπεδο 22 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, περίπου 6 τρισεκατομμύρια δολάρια λιγότερο από το τρέχον συνολικό χρέος.

Τα έκτακτα μέτρα του Υπουργείου Οικονομικών θα εξαντληθούν έως τον Οκτώβριο, δημιουργώντας δυνατότητες αθέτησης υποχρεώσεων.

Κοινώς, είναι ορατός ο κίνδυνος τους επόμενους μήνες να προκληθεί μία ιδιότυπη στάση πληρωμών.

Άλλο ένα στοιχείο που έρχεται να μας θυμίσει σε πόσο εύθραστο σημείο βρίσκεται η παγκόσμια οικονομία (κυριολεκτικά ένα βήμα πριν την ολική κατάρρευση) αφορά το συνολικό χρέος της «υπερδύναμης» που λέγεται ΗΠΑ.

Το συνολικό χρέος της χώρας ανέρχεται στα 28,4 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το παγκόσμιο χρέος ανέρχεται στα -κρατηθείτε- 281 τρισ. δολάρια!

Ο πλανήτης μας δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο χρεωμένος όσο είναι σήμερα, με τα χουντομέτρα του κορωνοϊού, ιδίως στη Δύση, να εκτοξεύουν στο ζενίθ τους «κόκκινους δείχτες».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί