«Ξανατρώνε, ξαναγλεντάνε»: Το «ψηφιακό σφράγισμα» καλεί τους Έλληνες να πουν το «ναι», vid

Χαρούμενοι, εμβολιασμένοι και… πράσινοι – Μαγαζιά και γειτονιές εμβολιασμένων

Το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα που καθιέρωσε τα λεγόμενα διαβατήρια εμβολιασμού για δραστηριότητες εντός της χώρας, ενώ η Ισλανδία απαιτεί πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο τουριστών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το λεγόμενο «πράσινο διαβατήριο» πριν από τον Ιούνιο, ενόψει της τουριστικής περιόδου, ενώ την εφαρμογή αντίστοιχου μέτρου εξετάζει και η Βρετανία και φυσικά και η Ελλάδα.

Το παρακάτω βίντεο από το Ισραήλ δείχνει πως σε λίγο θα ζούμε άλλες καταστάσεις και στην χώρα μας.

Οι πολίτες έχουν ξεχυθεί στους δρόμους! Όχι όλοι, όμως! Μόνο αυτοί που έχουν εμβολιαστεί και έχουν το ψηφιακό πάσο, το οποίο αργότερα μπορεί και να εμφυτεύεται αντί να βρίσκεται στο κινητό. Η τεχνολογία προχωράει! Δεν γίνεται βέβαια λόγος για τους θανάτους και τις παρενέργειες μετά από εμβόλια.

Το βίντεο δείχνει συμβολικά τους πολίτες που είναι έξω με ένα φωτεινό πράσινο φωτεινό κύκλο που συνδέεται με το κεφάλι και δείχνει πως οι πολίτες είναι «σφραγισμένοι».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ μάλιστα, πολλοί Ισραηλινοί σπεύδουν να μετακομίσουν σε γειτονιές εμβολιασμένων, προκειμένου να διαχωρίσουν τους εαυτούς τους από τους «αρνητές των εμβολίων».

Μια τέτοια περίπτωση, σύμφωνα με το Vice, είναι Έλληνας καθηγητής που από το Τελ Αβίβ μετακόμισε στην Ιερουσαλήμ, προκειμένου, όπως λέει, «να ζήσει σε μία συνοικία μακριά από αρνητές του κορωνοϊού και των εμβολίων».

«Ξανατρώνε, ξαναγλεντάνε, ξαναβλέπουν τον ήλιο», λένε οι Έλληνες στο Ισραήλ σε ρεπορτάζ που θέλει να δελεάσει την ελληνική κοινωνία να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, εκείνο του εμβολιασμού και του ψηφιακού «σφραγίσματος» υγείας.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί