Ξαφνικός «κεραυνός» Musk: Σταματήστε ΤΩΡΑ τα συστήματα AI, «κίνδυνος για την ανθρωπότητα»

Τι ετοιμάζεται;;;

Ο Έλον Μασκ και μια ομάδα εμπειρογνωμόνων τεχνητής νοημοσύνης και στελέχη του κλάδου ζητούν εξάμηνη παύση στην ανάπτυξη συστημάτων πιο ισχυρών από το GPT-4 του OpenAI, σε ανοιχτή επιστολή αναφέροντας πιθανούς κινδύνους για την κοινωνία και την ανθρωπότητα . .

Η επιστολή, που εκδόθηκε από το μη κερδοσκοπικό Ινστιτούτο Future of Life και υπογράφηκε από περισσότερα από 1.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του Μασκ, ζητούσε να σταματήσει η ανάπτυξη προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης έως ότου αναπτυχθούν, εφαρμοστούν και ελεγχθούν από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες κοινά πρωτόκολλα ασφαλείας για τέτοια σχέδια.

«Τα ισχυρά συστήματα τεχνητής νοημοσύνης θα πρέπει να αναπτυχθούν μόνο όταν είμαστε βέβαιοι ότι τα αποτελέσματά τους θα είναι θετικά και οι κίνδυνοι τους θα είναι διαχειρίσιμοι», ανέφερε η επιστολή.

Θα παρουσιάσουν μια παγκόσμια εξουσία που θα εγγυηθεί για την τεχνητή νοημοσύνη;;; Από ποιούς θα αποτελείται;;; Θα συμφωνήσουν όλες ή χώρες, ή καλύτερα και τα δύο παγκόσμια κέντρα εξουσίας (παλαιά και νέα διεθνιστική τάξη πραγμάτων) σε αυτήν;;; Δεν αποκλείεται βέβαια απλά ο Έλον Μασκ να κάνει χαλάστρα καθυστέρησης στους διεθνιστές.

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΠΩΝΟΝΤΑΙ: Η επιστολή περιγράφει τους πιθανούς κινδύνους για την κοινωνία και τον πολιτισμό από συστήματα τεχνητής νοημοσύνης ανταγωνιστικά για τον άνθρωπο με την μορφή οικονομικών και πολιτικών διαταραχών και καλεί τους προγραμματιστές να συνεργαστούν με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για την διακυβέρνηση και τις ρυθμιστικές αρχές.

Μεταξύ των συνυπογράφων ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stability AI Emad Mostaque, ερευνητές στο DeepMind που ανήκει στην Alphabet (GOOGL.O) , καθώς και οι βαρέων βαρών AI Yoshua Bengio και Stuart Russell.

Σύμφωνα με το μητρώο διαφάνειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης , το Ινστιτούτο Future of Life χρηματοδοτείται κυρίως από το Ίδρυμα Μασκ, καθώς και από την ομάδα αποτελεσματικού αλτρουισμού Founders Pledge με έδρα το Λονδίνο και το κοινοτικό Ίδρυμα Silicon Valley.

Οι ανησυχίες έρχονται καθώς η αστυνομική δύναμη της ΕΕ Europol εντάχθηκε τη Δευτέρα σε μια χορωδία ηθικών και νομικών ανησυχιών σχετικά με προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη όπως το ChatGPT, προειδοποιώντας για πιθανή κακή χρήση του συστήματος σε απόπειρες phishing, παραπληροφόρησης και εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

scr

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί