Την πάγια θέση της Ελλάδας ότι στηρίζει τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου της Ε.Ε. που διέπει την ασφάλεια στη θάλασσα κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών (στη θεματική της ναυτιλίας), που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο στις 18 Ιουνίου 2024.
Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε, επίσης, ότι η Ελλάδα είναι ένθερμος υποστηρικτής της αναγκαιότητας να διασφαλιστεί η ανθεκτικότητα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA), ώστε να συνεχίσει να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις σύγχρονες απαιτήσεις και προκλήσεις.
Σε ό,τι αφορά στο θέμα διαρροής άνθρακα λόγω αποφυγής ευρωπαϊκών λιμανιών και των υποχρεώσεων του «Ευρωπαϊκού Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών» (ETS), ο κ. Υπουργός επανέλαβε την πάγια υποστήριξη της Ελλάδας στις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο την απο-ανθρακοποίηση της ναυτιλίας.
Τόνισε, παράλληλα, ότι είναι σημαντικό να αναληφθούν συλλογικές δράσεις για να μετριαστούν οι πιθανές επιπτώσεις της εφαρμογής της Οδηγίας στην ανταγωνιστικότητα, τόσο των ευρωπαϊκών λιμένων όσο και της ευρωπαϊκής ναυτιλίας συνολικά. Επίσης, υπογράμμισε ότι η κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια πρέπει να παραμείνει εντός του πλαισίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ). «Η Ελλάδα», ανέφερε, «θα λειτουργήσει ως καταλύτης για τη σύνθεση των διαφορετικών απόψεων με στόχο την υιοθέτηση φιλόδοξων αλλά ρεαλιστικών μέτρων για την υλοποίηση της Στρατηγικής του ΙΜΟ για τη Μείωση των Εκπομπών Αερίων του Θερμοκηπίου από τα πλοία».
Στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είχε διμερή συνάντηση με την κυρία Lulu Ranne, Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών της Φινλανδίας και – μαζί με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα – συναντήθηκε με τον κύριο Nándor Csepreghy, Υπουργό Επικρατείας και Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων και Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών της Ουγγαρίας, η οποία αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ την 1η Ιουλίου. Ο κ. Στυλιανίδης είχε επίσης σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ελευθέρα πάλη: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κουγιουμτσίδης
- Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια λίστα με ψώνια 3.500 ετών σε μια απροσδόκητη ανακάλυψη
- Έλον Μασκ εναντίον Βρετανίας! Θα γίνει κάτι στους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων;
- Συναγερμός στην Ινδία για την αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο – 17 νεκροί
- «Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο»: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου
- Στο Ντουμπάι οι γυναίκες νοιώθουν ασφαλείς να κυκλοφορούν μόνες τους το βράδυ, στη Δύση; vid
- Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν σε αποστολές πάνω από την Πολωνία
- Οι οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις με τις καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες – Εκτός λίστας η Ελλάδα
- Σχέδιο δέκα ημερών για την ευλογιά των προβάτων στην Ελλάδα – Τι συζητήθηκε
- Στη φυλακή ο 42χρονος που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό
Κύρια Θέματα

















