• Αρχική
  • Άρθρα
  • Βρήκαν «λύση»: Πολυεθνική «συμμαχία» κολοσσών, φέρνουν περισσότερα εμβόλια

Βρήκαν «λύση»: Πολυεθνική «συμμαχία» κολοσσών, φέρνουν περισσότερα εμβόλια

Θα αυξηθεί η παραγωγή για την Ευρώπη...

Και ενώ ακόμα περισσότεροι πολίτες εκφράζουν εδνοιασμούς για τα εμβόλια, μετά από αναφορές για παρενέργειες και θανάτους μετά από αυτά, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η Pfizer θα συνεργαστεί με την γαλλική πολυεθνική εταιρία Sanofi με στόχο την παραγωγή 100 εκατ. εμβολίων αποκλειστικά για την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi θα βοηθήσει την κοινοπραξία Pfizer/BioNTech παράγοντας περισσότερες από 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού που έχουν αναπτύξει οι ανταγωνιστές της, μέχρι τα τέλη του έτους.

Τα εμβόλια αυτά προορίζονται για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε ο γενικός διευθυντής του γαλλικού κολοσσού, Πολ Χάντσον, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Figaro.

Η Sanofi συνεργάζεται με την βρετανική GlaxoSmithKline για την ανάπτυξη δύο εμβολίων, όμως το σχέδιό της καθυστερεί και δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά πριν από τα τέλη του 2021. Εν αναμονή, η γαλλική κυβέρνηση την προέτρεψε επανειλημμένα τις τελευταίες εβδομάδες να θέσει στη διάθεση άλλων εταιρειών τις αλυσίδες παραγωγής της, για να αυξηθεί η ποσότητα των εμβολίων που χρησιμοποιούνται ήδη.

Ο Χάντσον είπε ότι η γαλλική εταιρεία αποφάσισε να προσεγγίσει την Pfizer «ώστε να βοηθήσει από τώρα», προσθέτοντας ότι έχει ήδη επιτευχθεί συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία.