Βρετανία: Όσο η κρίση του κόστους ζωής βαθαίνει αυξάνεται ο τζόγος! «Ποντάρουν τα κρατικά επιδόματα»

Την ώρα που όλο και περισσότεροι κάτοικοι της Βρετανίας αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το κόστος διαβίωσης, αυξάνεται και το ποσοστό εκείνων που το ρίχνει στον τζόγο. Αυτά είναι μερικά από τα αποτελέσματα της φτωχοποίησης που φέρνουν.

Νέα έκθεση της GamCare, που προσφέρει στήριξη σε ανθρώπους με εθισμό στα τυχερά παιχνίδια, έδειξε ότι οι άνθρωποι αυτοί στην Βρετανία είναι μακράν πιθανότερο να αντιμετωπίσουν δυσκολίες για να αγοράσουν τρόφιμα ή να διατηρήσουν ζεστό το σπίτι τους σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό.

Μάλιστα αναφέρται πως χρησιμοποιούν τα κρατικά επιδόματα για να ποντάρουν προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν τα έξοδά τους.

Η έρευνα, που βασίζεται σε δημοσκόπηση της YouGov με δείγμα άνω των 4.000 ανθρώπων, δημοσιοποιείται αφού η βρετανική ρυθμιστική αρχή επέβαλε πρόστιμο ρεκόρ ύψους 19,2 εκατ. λιρών στον όμιλο τυχερών παιχνιδιών William Hill επειδή δεν κατάφερε να προστατεύσει τους καταναλωτές και να σταματήσει το ξέπλυμα χρήματος.

«Αυτό που βλέπουμε είναι ότι ένα μέρος αυτών που πλήττονται περισσότερο από την κρίση του κόστους διαβίωσης είναι αυτοί που στρέφονται στον στοιχηματισμό για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές τους ανησυχίες», δήλωσε η Άννα Χέμινγκς, διευθύνουσα σύμβουλος της GamCare.

Πολύ μεγαλύτερα τα προβλήματα σε εθισμένους στο τζόγο

Η δημοσκόπηση της YouGov έδειξε ότι το 20% των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τυχερά παιχνίδια δυσκολεύονται να βρουν χρήματα για την αγορά τροφίμων, συγκριτικά με το 11% του γενικότερου πληθυσμού.

Και το 16% ανέφερε ότι πηγαίνει σε δημόσιους χώρους για να γλυτώσει τα έξοδα θέρμανσης, συγκριτικά με το 5% του ευρύτερου πληθυσμού.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αυστηροποιήσει τους κανόνες για τον στοιχηματισμό τα τελευταία χρόνια για να αποτρέψει φαινόμενα εθισμού, με το να ορίζει ανώτατο ποσό στοιχήματος στα τερματικά και να απαγορεύει τη χρήση πιστωτικών καρτών για τυχερά παιχνίδια.

Στις εταιρίες της William Hill, η Επιτροπή Στοιχηματισμού εντόπισε πολλές αστοχίες, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα. Ένας πελάτης, για παράδειγμα, ξόδεψε 23.000 λίρες σε 20 λεπτά χωρίς να γίνει κανένας έλεγχος, ενώ άλλος έχασε 14.900 λίρες σε 70 λεπτά.

Η GamCare ανέφερε ότι ξεκίνησε μια νέα συμβουλευτική υπηρεσία προκειμένου να βοηθήσει όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα τυχερά παιχνίδια να βάλουν και πάλι σε σειρά τα οικονομικά τους.

(newsit. gr / photo: pixabay)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί