Βρετανία: Οι τρανς μαθητές θα μπορούν να φορούν σχολική στολή οποιουδήποτε φύλου – Nέες κυβερνητικές οδηγίες

Οι κυβερνητικές συμβουλές για τους τρανς μαθητές πρόκειται να δημοσιευθούν το επόμενο δεκαπενθήμερο

Τα τρανσέξουαλ παιδιά θα μπορούν να φορούν τη σχολική στολή οποιουδήποτε φύλου υπό τις νέες οδηγίες της κυβέρνησης, όπως αποκαλύφθηκε.

Η οδηγία, η οποία πρόκειται να δημοσιευθεί το επόμενο δεκαπενθήμερο, θα πει στα σχολεία ότι επιτρέπεται στα παιδιά να «μεταβούν κοινωνικά» σε όποια ταυτότητα φύλου θέλουν, εάν έχουν τη συγκατάθεση των γονιών τους.

Τα παιδιά θα επιτρέπεται να αλλάζουν τα ονόματα και τις αντωνυμίες τους και να φορούν όποια στολή επιλέξουν, αναφέρουν οι Times .

Τα σχολεία θα κληθούν επίσης να απαγορεύσουν στους μαθητές να χρησιμοποιούν τουαλέτες και να αλλάζουν σε χώρους του αντίθετου φύλου. 

Η νέα καθοδήγηση, η οποία θα ισχύει για όλα τα κρατικά και ανεξάρτητα σχολεία στην Αγγλία, αναμένεται επίσης να υπογραμμίσει τις εξαιρέσεις στον Νόμο για την Ισότητα, έτσι ώστε τα σχολεία να μπορούν να παρέχουν «υπηρεσίες του ιδίου φύλου» που είναι «αντικειμενικά δικαιολογημένες». 

Για παράδειγμα, ένας βιολογικός άνδρας που έχει περάσει κοινωνικά δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να συμμετέχει σε μια ομάδα κοριτσιών για συγκεκριμένα αθλήματα επαφής όπως το ράγκμπι, αλλά οι κανόνες θα είναι λιγότερο αυστηροί σχετικά με τα αθλήματα χωρίς επαφή.

Τα παιδιά και οι έφηβοι στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν νόμιμα να υποβληθούν σε ορισμένα τμήματα της ιατρικής μετάβασης – όπως να τους συνταγογραφηθούν αναστολείς της εφηβείας. Δεν μπορούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου μέχρι τα 18 τους. 

Το NHS (Αγγλικό Εθνικό Σύστημα Υγείας) αντιμετωπίζει μια μαζική νομική αγωγή από 1.000 οικογένειες που ισχυρίζονται ότι τα παιδιά τους έσπευσαν να πάρουν αναστολείς της εφηβείας που άλλαξαν τη ζωή τους.

Ο πρωθυπουργός Rishi Sunak (στη φωτογραφία) δήλωσε ότι «ανησυχεί πολύ» για μια έκθεση της δεξαμενής σκέψης Policy Exchange που διαπίστωσε ότι λιγότερο από το ένα τρίτο των γονέων ενημερώνονται όταν ένα παιδί εκφράζει αισθήματα δυσφορίας φύλου στο σχολείο.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί