Ο Υπουργός Υγείας των ΗΠΑ (HHS), Robert F. Kennedy Jr., δήλωσε αργά το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης ότι το Υπουργείο του πρόκειται να ξεκινήσει μια σειρά νέων μελετών με στόχο την εύρεση των «περιβαλλοντικών τοξινών» που πιστεύει ότι προκαλούν αυξανόμενα ποσοστά διαταραχής του φάσματος του αυτισμού (ASD).
«Αυτό προέρχεται από μια περιβαλλοντική τοξίνη και κάποιος είχε κέρδος βάζοντας αυτή την περιβαλλοντική τοξίνη στον αέρα, το νερό, τα φάρμακά μας, την τροφή μας», είπε ο Κένεντι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με μια πρόσφατη έκθεση από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).
«Είναι προς όφελός τους να το ομαλοποιήσουν, να πουν, “Ω, όλα αυτά είναι φυσιολογικά, ήταν πάντα εκεί”».
Η έκθεση του CDC, που κυκλοφόρησε την Μ. Τρίτη, διαπίστωσε ότι 1 στα 31 παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες διαγνώστηκε με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού το 2022, μια αύξηση από το ποσοστό του 2020 που ήταν 1 στα 36 παιδιά.
Η έκθεση εξέτασε 16 τοποθεσίες σε 14 Πολιτείες και το Πουέρτο Ρίκο και διαπίστωσε ότι οι αριθμοί διέφεραν σημαντικά ανά περιοχή, φυλή και φύλο.
Τα αγόρια είχαν περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού από τα κορίτσια, σύμφωνα με την έκθεση.
Η μελέτη που περιγράφεται στην έκθεση εξέτασε τα ποσοστά διαταραχών του φάσματος του αυτισμού μεταξύ των παιδιών ηλικίας 8 και 4 ετών. Διαπίστωσε ότι τα παιδιά ηλικίας 8 ετών ήταν πιο πιθανό να διαγνωστούν με την πάθηση.
«Η έρευνα δεν έχει δείξει ότι η ζωή σε ορισμένες κοινότητες θέτει τα παιδιά σε μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν ΔΑΦ (Διαταραχή του φάσματος του αυτισμού)», αναφέρει η έκθεση.
BREAKING 🚨 Robert F. Kennedy Jr stuns America by announcing Massive studies to figure out what the environmental toxins are causing Autism 🔥
— MAGA Voice (@MAGAVoice) April 16, 2025
WE NEED TO BAN Chemicals in our Foods
It’s time to Make America Healthy Again pic.twitter.com/aII7NnsNHO
OMG. HHS Sec. Kennedy reveals that the autism rate among 8-year-olds is now 1 in 31.
— Libs of TikTok (@libsoftiktok) April 16, 2025
Among boys, autism diagnosis can reach as HIGH as 1 in 12.5. Autism rates have INCREASED by 480% since 1990. pic.twitter.com/wni4RtL0f9
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-Bloomberg pool photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ν. Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει χάσει και τη λογική, αλλά και την ντροπή»
- Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης – Συνέντευξη τύπου με την “Ωδή στον Καραϊσκάκη”, vid
- Δημοσκόπηση: Τα ποσοστά των κομμάτων! Ποιά θα μπουν στην επόμενη Βουλή;
- Θανατηφόρο τροχαίο στα Καπαριανά Ηρακλείου – Νεκρός 61χρονος συνοδηγός
- Σε πνευμονική εμβολή οφείλεται ο θάνατος της 16χρονης στο Γκάζι
- Μεσολόγγι: Κλειστά αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία λόγω των προβλημάτων από την έντονη βροχόπτωση
- Ο Τραμπ δεν θα στείλει την εθνοφρουρά στο Σαν Φρανσίσκο
- Πολάκης: «Εγώ ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καλώ όλους να ξεκαθαρίσουν την θέση τους»
- «Μάχη» στην Ουγγαρία! Θέλουν να πάρουν από τον Όρμπαν την εξουσία
- Ρεκόρ σε δημοπρασία: Μονοχρωματικός μπλε πίνακας του Yves Clein “έπιασε” τα 18,4 εκατ. ευρώ