«ΒΟΜΒΑ» στην Ευρώπη για την νέα «πράσινη» τάξη πραγμάτων: Μπήκε «μπλόκο» στην Γερμανία

Τι μεταδίδεται...

Απόφαση-κόλαφο σε σχέση με σχέδια πράσινης μετάβασης της Γερμανίας και ίσως της Ευρώπης συνιστά η ετυμηγορία του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καρλσρούης, το οποίο είναι η ανώτατη δικαστική αρχή της χώρας!

Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει κονδύλια που προορίζονται για την καταπολέμηση της κρίσης του κορωνοϊού για την προστασία του κλίματος. Συγκεκριμένα, «πάγωσε» όλες τις καταβολές από το ύψους 60 δισ. ευρώ ειδικό ταμείο ενεργειακής και κλιματικής μετάβασης.

Η γερμανική κυβέρνηση ήθελε, πιο απλά, να βάλει λεφτά που προορίζονταν για την πανδημία στο ταμείο «πράσινης από-ανάπτυξης», προκειμένου να εφαρμόσουν τις πολιτικές, οι οποίες, κατά πολλούς με πρόσχημα το περιβάλλον οδηγούν στην φτώχεια και στα «άκρως απαραίτητα»!

Ωστόσο, το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει κονδύλια που προορίζονται για την καταπολέμηση της κρίσης του κορωνοϊού για την υποτιθέμενη προστασία του κλίματος. Η αλλαγή στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το 2021 είναι αντισυνταγματική, ανακοίνωσε το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας στην Καρλσρούη.

Όπως σχολιάζεται, το θέμα θα προκαλέσει μείζον δημοσιονομικό θέμα για την διεθνιστική στρατηγική της κυβέρνηση Σολτς, αλλά και τις μελλοντικές γερμανικές κυβερνήσεις! Είναι σχεδόν βέβαιο δε, πως το πρόβλημα θα μετακυλιστεί και στην Ευρώπη επηρεάζοντας την χάραξη της «πράσινης» δημοσιονομικής πολιτικής των Βρυξελλών και ειδικότερα την διαπραγμάτευση για το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας.

Την όλη υπόθεση οδήγησαν στα δικαστήρια 197 μέλη των συντηρητικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, τουτέστιν των Χριστιανοδημοκρατών (CDU και των Χριστιανοκοινωνιστές (CSU)! Κατηγόρησαν την κυβέρνηση Σολτς πως παραβαίνει τους κανόνες του περίφημου «φρένου» του χρέους και καταστρατηγεί τους όρους του έκτακτου δανεισμού, οι οποίοι είχαν θεσπιστεί μόνο για την πανδημία.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-DPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί