«ΒΟΜΒΑ» Μητσοτάκη: Τα social media δημιουργούν πρόβλημα στην Δημοκρατία – Όταν είχε πει για ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥΣ, vid

Ετοιμάζεται να μπει «χοντρό» χέρι...

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή», δήλωσε πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι επικίνδυνα για τη Δημοκρατία, όπως ακριβώς είχε υποστηρίξει πριν από λίγους μήνες, από το βήμα της Βουλής, υπογραμμίζοντας, αναφερόμενος στην ένταση και τον τρόπο της κριτικής, πως τα social media «έχουν βγάλει στο προσκήνιο μια τοξικότητα».

Όπως τόνισε, τα social media δημιουργούν πρόβλημα στην Δημοκρατία. «Η αλήθεια είναι πως τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μας φέρνουν τελικά σε επαφή με ανθρώπους που πιστεύουν τα ίδια πράγματα με εμάς. Γιατί αυτό πουλάει τελικά. Οι αλγοριθμοί τους είναι έτσι σχεδιασμένοι. Αυτό δημιουργεί το φαινόμενο των δωματίων της ηχούς, όπου στην ουσία ακούμε μόνο απόψεις που ταιριάζουν με τις δικές μας», ανέφερε αρχικά για να συνεχίσει:

«Αυτό είναι ένα βασικό πρόβλημα δημοκρατίας, το οποίο πιστεύω ότι πρέπει να απασχολήσει συνολικά τον δημόσιο διάλογο και το πώς ακούμε την άλλη άποψη και το πώς μπορούμε να συζητήσουμε πολιτισμένα, να διαφωνήσουμε, έντονα ενδεχομένως αλλά χωρίς ύβρεις, χωρίς ακραίους χαρακτηριστικούς, χωρίς την προσωπική στοχοποίηση και τις δολοφονίες χαρακτήρων που δυστυχώς έχουν γίνει κανόνας πια. Και είναι πρόβλημα δημοκρατίας».

Πώς θα αντιμετωπιστεί άραγε αυτό το πρόβλημα;;; Η κυβέρνηση επιτρέπει τον επί ίσοις όροις επιστημονικό διάλογο, για παράδειγμα, αναφορικά με τον κορωνοϊό και τα μέτρα που διαχωρίζουν τους πολίτες και περιορίζουν την ελευθερία τους;;;

Η κυβέρνηση δεν είναι εκείνη, οι οποία χρησιμοποίησε ακραίους χαρακτηρισμούς, αποκαλώντας πολίτες ψεκασμένους;;;

Πώς λυθούν τα πρόβληματα της Δημοκρατίας;;; Με τον έλεγχο των Social Media με τρόπο αντίστοιχο, με τον οποίο «σταμπάρονται» οι ειδήσεις που δεν συμφωνούν με την καθεστηκυία άποψη ως «ΨΕΥΔΕΙΣ»;;; Με αφορμή ανώνυμους «εμπρηστές» του διαδικτύου θα φιμωθεί η κάθε αντίθετη άποψη στο όνομα της «Δημοκρατίας»;;;

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί