«ΒΟΜΒΑ» από τις ΗΠΑ για το φθόριο και το νερό: Μειώνει το IQ στα παιδιά

Η είδηση αναπαράγεται δημοσιογραφικά χωρίς να λαμβάνεται θέση...

Όπως μεταδίδουν εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ:

Υγειονομικοί αξιωματούχοι του Μπάιντεν κατέστειλαν μια κυβερνητική μελέτη που επιβεβαίωνε ότι η έκθεση στο φθόριο προκαλεί επιβλαβείς επιπτώσεις στον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο, δείχνουν τα εσωτερικά κυβερνητικά email και οι αναφορές που δημοσιεύθηκαν μέσω αγωγής.

Η οριστική μετα-ανάλυση του Εθνικού Προγράμματος Τοξικολογίας (NTP) που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα μέσω αγωγής από το Fluoride Action Network (FAN) δείχνει ότι η προγεννητική και πρώιμη έκθεση σε φθόριο μειώνει το IQ στα παιδιά.

Τα έγγραφα που κυκλοφόρησαν, λόγω της μήνυσης, αποκάλυψαν επίσης ότι οι ηγεσίες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (NIH) εργάστηκαν για να εμποδίσουν την δημοσίευση της καταδικαστικής έκθεσης.

Συγκεκριμένα, η έκθεση είχε μπλοκαριστεί από την Βοηθό Γραμματέα Υγείας, Ρέιτσελ Λεβίν, τον Ιούνιο του 2022, σύμφωνα με εσωτερικά κυβερνητικά email.

Ένα email δείχνει ότι το Τμήμα Στοματικής Υγείας του CDC επικοινώνησε με την Jennifer Greaser, ανώτερη αναλύτρια πολιτικών δημόσιας υγείας στην Ουάσιγκτον, λέγοντας: «Το τελευταίο που ακούσαμε (χθες) είναι ότι η ASH Levine έχει θέσει την έκθεση σε αναμονή μέχρι νεωτέρας».

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κυκλοφόρησαν ως μέρος της συνεχιζόμενης νομικής διαμάχης μεταξύ της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) και των εναγόντων Food & Water Watch, FAN και άλλων που επιδιώκουν να καταργήσουν την φθορίωση του νερού, υποστηρίζοντας ότι η φθορίωση του νερού παραβιάζει τον Νόμο Ελέγχου Τοξικών Ουσιών της  EPA . 

Η έκθεση NTP 1.573 σελίδων επιβεβαίωσε ότι η έκθεση στο φθόριο έχει αρνητικές επιπτώσεις στην νευροαναπτυξιακή και γνωστική υγεία.

«Η μετα-ανάλυσή μας επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα προηγούμενων μετα-αναλύσεων και τα επεκτείνει συμπεριλαμβάνοντας νεότερες, πιο ακριβείς μελέτες με μετρήσεις έκθεσης σε ατομικό επίπεδο.

«Τα δεδομένα υποστηρίζουν μια σταθερή αντίστροφη συσχέτιση μεταξύ της έκθεσης σε φθόριο και του IQ των παιδιών…

«Τα αποτελέσματα ήταν ανθεκτικά σε διαστρωμάτωση με βάση τον κίνδυνο μεροληψίας, το φύλο, την ηλικιακή ομάδα, την αξιολόγηση του αποτελέσματος, την θέση της μελέτης, τον χρόνο έκθεσης και τον τύπο έκθεσης (συμπεριλαμβανομένου του πόσιμου νερού και του φθορίου των ούρων).»

Όπως σημείωσε ο Δρ Joseph Mercola , το φθόριο είναι νευροτοξίνη και ενδοκρινικός διαταράκτης.

Τώρα γνωρίζουμε ότι  το φθόριο  – το οποίο δεν εξυπηρετεί καμία βασική βιολογική λειτουργία – στην πραγματικότητα δρα ως  ενδοκρινικός διαταράκτης . Η έκθεση έχει συνδεθεί με νόσο του θυρεοειδούς, η οποία με τη σειρά της μπορεί να συμβάλει στην παχυσαρκία, τις καρδιακές παθήσεις, την κατάθλιψη και άλλα προβλήματα υγείας.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι το φθόριο έχει αναγνωριστεί ως αναπτυξιακή νευροτοξίνη που επηρεάζει την βραχυπρόθεσμη και όχι μόνο μνήμη και συμβάλλει στην αύξηση των ποσοστών διαταραχής,  ελλειμματικής προσοχής-υπερκινητικότητας  και  μειωμένης πνευματικής ικανότητας (IQ ) στα παιδιά.

Συνολικά, περισσότερες από 400 μελέτες σε ζώα και ανθρώπους δείχνουν ότι  το φθόριο  είναι μια νευροτοξική ουσία. Πολλές από αυτές τις μελέτες έχουν βρει βλάβη στα επίπεδα που το λαμβάνουν εκατομμύρια Αμερικανίδες έγκυοι γυναίκες και παιδιά.

photo freepik

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί