«Βόμβα» από Μόσχα: Αυτό θα γίνει μετά τον κορωνοϊό

Παγκόσμια συγκυβέρνηση ζητά το Κρεμλίνο

 «Η ανθρωπότητα θα βγει από την πανδημία πιο εξαρτημένη από τις ψηφιακές τεχνολογίες και το διαδίκτυο».

Αυτό δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου και αρμόδιος σε ζητήματα διεθνούς συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων Αντρέι Κρουτσκίχ, αφήνοντας να εννοηθεί πως οι άνθρωποι θα υποδουλωθούν στα τσιπάκια και στην τεχνολογία ελέγχου, με αφορμή τον ιό.

«Όλες οι χώρες και η ανθρωπότητα θα βγουν από την πανδημία του κορωνοϊού πολύ πιο εξαρτημένες από τις ψηφιακές τεχνολογίες και αντίστοιχα από το ίντερνετ. Αυτό μάλιστα που επίκειται ως καθήκον μας, είναι να κάνουμε το ίντερνετ πιο αποτελεσματικό και λιγότερο τρωτό», δήλωσε ο Κρουτσκίχ κατά την διάρκεια on-line συζήτησης με θέμα «Η πληροφοριακή ασφάλεια και η διαδικασία ψηφιοποίησης, μεταξύ ανάπτυξης και ενδοιασμών» που πραγματοποιήθηκε στην πλατφόρμα της λέσχης Valdai.

Ο Κρουτσκίχ υπογράμμισε ότι το ίντερνετ δεν πρέπει να είναι ένα «ιδιωτικό παιγνίδι», ούτε ιδιοκτησία κάποιας χώρας ή ομάδας χωρών, αλλά πρέπει πραγματικά να ανήκει στην παγκόσμια κοινότητα. Ένα διεθνοποιημένο ιντερνέτ, προκειμένου και η Ρωσία να έχει λόγο σε αυτόν τον έλεγχο σε μία μορφή παγκόσμιας συγκυβέρνησης.

«Το ίντερνετ πρέπει να είναι πραγματικά διεθνοποιημένο και αντίστοιχα να βρίσκεται υπό διεθνή έλεγχο με αντικειμενικά κριτήρια, ώστε να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος και να οργανωθεί όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται για να αντιμετωπισθούν παγκόσμιες απειλές στο μέλλον» πρόσθεσε ο Κρουτσκίχ.

Κατά την άποψή του η συνεργασία της διεθνούς κοινότητας προς αυτές τις κατευθύνσεις είναι αναγκαίο να ενεργοποιηθεί στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

ΦΩΤΟ eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί