Βιετνάμ: Ποινή φυλάκισης 5 ετών σε άνδρα για παράβαση μέτρων και μετάδοση κορωνοϊού

Κατηγορείται ότι μετέδωσε τον ιό σε 8 άτομα, εκ των οποίων το ένα πέθανε

Ένας Βιετναμέζος καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση για παράβαση των περιορισμών κατά του Covid και για εξάπλωση του ιού.

Το δικαστήριο έκρινε τον Λε Βαν Τρι ένοχο για «μετάδοση επικίνδυνων μολυσματικών ασθενειών» σε οκτώ άτομα, εκ των οποίων ο ένας τελικά πέθανε.

Στις αρχές Ιουλίου, ο Τρι, 28 ετών, φέρεται να ταξίδεψε με μοτοσικλέτα από την πόλη Χο Τσι Μινχ στην επαρχία του Κα Μάου, στα νότια της χώρας.

Στο Κα Μάου, ο Τρι φέρεται να συμπλήρωσε με ψεύτικα στοιχεία ένα έντυπο δήλωσης υγείας που ρωτούσε για το πρόσφατο ταξιδιωτικό του ιστορικό και επίσης δεν τήρησε τους κανόνες απομόνωσης.

Οι τοπικές αρχές τότε καθιστούσαν υποχρεωτικό ότι οποιοσδήποτε ταξιδεύει από άλλες επαρχίες στο Κα Μάου έπρεπε να απομονωθεί για 21 ημέρες.

Ο Τρι αργότερα βρέθηκε θετικός στον Covid και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε τον ιό στα μέλη της οικογένειάς του καθώς και στο προσωπικό ενός κέντρου πρόνοιας που επισκέφθηκε.

Ο Τρι καταδικάστηκε σε φυλάκιση στο τέλος μιας μονοήμερης δίκης και επίσης του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 880 δολαρίων (630 £).

(Πηγή: skai. gr / bbc / photo: screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί