«Πυκνώνει» το σκοτάδι! Χωρίς εμβόλιο χάνεις την θέση σου, «ψυχρός» εκτελεστής η πρωθυπουργός της Ν. Ζηλανδίας, vid

Κάθε μέρα τουλάχιστον μία σοκαριστική δήλωση σε κράτος του πλανήτη... Στο τέλος θα βγει «κοινό φιρμάνι»...

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες σε όλον τον πλανήτη σε ό,τι αφορά, τον κορωνοϊό, τα εμβόλια και την συμμετοχή στην κοινωνία (δουλειά, παιδεία, δημόσιο κτλ.)

Ενώ στην Ελλάδα, μια κοινωνία ολόκληρη εκπαιδεύεται στο να «σφραγίζονται» οι πολίτες της ως «υγιείς» και εξετάζεται το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των υγειονομικών, στην Νέα Ζηλανδία η πρωθυπουργός Jacinda Ardern λέει ότι οι συνοριακοί εργαζόμενοι πρέπει να εμβολιαστούν έως τα τέλη Απριλίου, ειδάλλως θα απομακρυνθούν από την θέση τους και μετατεθούν ή δεν αποκλείεται και να απολυθούν εντελώς.

Όπως γράφει ο Guardian, οι μεθοριακοί εργαζόμενοι πρέπει να εμβολιαστούν έως τα τέλη Απριλίου.

Δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η προσδοκία μου είναι ότι όλοι οι πρώτης γραμμής συνοριοφύλακες, για την ίδια τους την υγεία και την ασφάλεια, θα εμβολιαστούν.

Δώσαμε ένα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο. Από την Δευτέρα ξεκινάμε την διαδικασία. Όσοι δεν το έκαναν θα μετακινηθούν σε άλλους ρόλους.

Η συντριπτική πλειοψηφία έχει εμβολιαστεί. Κάποιοι θα είναι (εργαζόμενοι σε) κυβερνητικούς φορείς, μερικοί όμως θα είναι κάποιοι που εργάζονται για ιδιωτική εταιρεία. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις η ιδιωτική εταιρεία είναι υποχρεωμένη να διασφαλίζει ότι τα άτομα έχουν εμβολιαστεί.

Απ’ την επόμενη εβδομάδα αρχίζουμε να επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα για να διασφαλίσουμε ότι αυτοί που ζητάμε να έχουν εμβολιαστεί όντως εμβολιάστηκαν. Εάν δεν έχουν (εμβολιαστεί), θα απομακρύνονται.

Τα σχόλιά της ήρθαν λίγες ώρες προτού επιβεβαιωθεί ότι εργαζόμενοι, όντες ανήσυχοι για τα εμβόλια, δεν πήγαιναν σε προκαθορισμένα ραντεβού εμβολιασμών.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί