• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ντόπιοι πολίτες και παράνομοι μετανάστες μαζί! Ιδού η παγκόσμια αφορμή για μια επανεκκίνηση, vid

Ντόπιοι πολίτες και παράνομοι μετανάστες μαζί! Ιδού η παγκόσμια αφορμή για μια επανεκκίνηση, vid

Την είδηση δίνει το euronews, είναι ενδεικτική του προβλήματος των ανασφάλιστων που επικρατεί παγκόσμια και απαιτεί μια λύση που έχουν ήδη δώσει οι παγκοσμιοποιητές και για την οποία σας έχει ενημερώσει ήδη το el.gr

Γιατροί και ειδικοί προειδοποιούν ότι ο αριθμός των ανασφάλιστων θα αυξηθεί λόγω της πανδημίας. Δεν είναι μόνο οι μετανάστες που επηρεάζονται από αυτή την κατάσταση, αλλά και ένας μεγάλος αριθμός πολιτών της μεσαίας τάξης. Συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη. Εδώ στην Βιέννη, ο αριθμός των ανασφάλιστων εγκύων μεταναστριών αυξήθηκε κατά 30%.

Η Ελίνα Σμουκ είναι καθηγήτρια αγγλικών από την Ρουμανία: «Εργαζόμουν, αλλά έχασα τη δουλειά μου, λόγω της πανδημίας. Έτσι έχασα το δικαίωμα να έχω ασφάλιση υγείας. Έχασα τα πάντα».

Στην Αυστρία η ασφάλιση υγείας συνδέεται με την απασχόληση. Χωρίς δουλειά, η Ελίνα που είναι έγκυος εξαρτάται από τη βοήθεια εθελοντών γιατρών. Για να αντιμετωπίσει την αύξηση των ασθενών, η βιεννέζικη κλινική της ΜΚΟ AmberMed αναζητά ενισχύσεις για τα εξωτερικά της ιατρεία:«Ναι οι ασθενείς είναι χαρούμενοι που υπάρχουμε. Ότι υπάρχει μια μονάδα εδώ, όπου μπορούν να έρθουν όλοι. Ο μόνος όρος, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, είναι μην έχουν ασφάλεια. Η δουλειά μας εδώ είναι πολύ σημαντική. Γι’ αυτό συμμετέχω» επισημαίνει η επικεφαλής γιατρός στην AmberMed, Μόνικα Ματάλ.

Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η ασφάλιση υγείας συνδέεται με την ιθαγένεια ή τον τόπο κατοικίας, οπότε επίσημα είναι όλοι ασφαλισμένοι. Στην Αυστρία και την Γερμανία, η ασφάλιση για θέματα υγείας έχει επεκταθεί τα τελευταία χρόνια. Ελάχιστοι παραμένουν ανασφάλιστοι. Η πλειοψηφία όσων δεν έχουν ασφάλιση είναι από την Πολωνία, την Ουγγαρία και την Εσθονία. Η πανδημία έχει επιδεινώσει την κατάσταση. Πέρσι, η ανεργία ήταν υψηλότερη στους ξένους σε σχέση με τους ντόπιους, στα 2/3 των χωρών του ΟΟΣΑ.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που έρχονται σε ιδρύματα και μονάδες που φροντίζουν ανασφάλιστους έχει αυξηθεί δραματικά. Πάνω από όλα επηρεάζονται άτομα που έχουν παρελθόν μετανάστευσης, και είναι ήδη πιθανότερο να μην έχουν ασφάλιση. Τώρα αυτό συμβαίνει ακόμη περισσότερο, γιατί εργάζονται σε επισφαλείς δουλειές και είναι οι πρώτοι που μένουν άνεργοι λόγω της πανδημίας» τονίζει ο Μίκαελ Φουκς από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πολιτικών Κοινωνικής Πρόνοιας και Έρευνας.

Ο απεσταλμένος του Euronews στην Βιέννη, Γιοχάνες Πλεσμπέργκερ μεταδίδει: «Η ανεργία της Ελίνα που συνδέεται με την πανδημία δείχνει το χάσμα στα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας. Κι όμως η Ελίνα δεν θέλει τίποτε άλλο από το να βρει μια δουλειά, οποιαδήποτε δουλειά και να γεννηθεί υγιές το μωρό της».

Αυτό το χάσμα στα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας αλλά και τα παγκόσμια γενικότερα, σίγουρα θα αποτελέσει ένα θέμα που θα απαιτεί μια λύση και μάλιστα όπως έχει ενημερώσει ήδη το el.gr ΕΔΩ η λύση προβλέπεται μέσα στο σχέδιο της Παγκόσμιας Επανεκκίνησης για την οποία το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προβλέπει την παροχή μίας ψηφιακής ταυτότητας, η οποία σύμφωνα με τον ΟΗΕ και το WEF πρέπει να συμβάλλει στην ταυτοποίηση, ει δυνατόν, ολόκληρης της ανθρωπότητας (ντόπιοι και παράνομοι μετανάστες): Με αυτήν θα αγοράζουμε, θα πουλάμε, θα συναλλασσόμαστε, θα γεννάμε, θα ταξιδεύουμε, θα επικοινωνούμε, θα έχουμε υγειονομική περίθαλψη, θα κάνουμε τα…. εμβόλια κτλ.

photo video screenshot