ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΝΤΡΩΣΟΥΝ: Έβαλαν μπροστά για την ολοκλήρωση της πρώτης πλωτής πόλης στον κόσμο (vid- ΦΩΤΟ)

Όλα τρέχουν γρήγορα, ακόμα και οι πλωτές πόλεις-φυλακές που ετοιμάζονται ώστε να μας μαντρώνουν αποτελεσματικότερα.

Ήταν γνωστό ότι οι Αρχές της πόλης Μπουσάν στη Νότιο Κορέα με την υποστήριξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θέλουν να δημιουργήσουν μια πλωτή πολιτεία λίγο έξω από το λιμάνι της πόλης αποτελούμενη από εφαπτόμενα νησάκια.

Τον σχεδιασμό της πλωτής πόλης, που όταν ολοκληρωθεί, θα είναι η πρώτη του είδους στον κόσμο, ανέλαβε η Oceanix που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Δόθηκαν στη δημοσιότητα μια σειρά από εικόνες, καθώς και βίντεο αυτής της πόλης, τα κτίρια της οποίας θα διαθέτουν φωτοβολταϊκά συστήματα, έτσι ώστε η πόλη να είναι αυτόνομη ενεργειακά.


Η πλωτή πόλη θα παράγει μόνη της πόσιμο νερό και θα διαθέτει μια σειρά από αεροπονικά και υδροπονικά συστήματα παραγωγής τροφίμων, για να υπάρχει 100% αυτονομία στην διαμονή των κατοίκων εκεί. Σχεδιάζονται και φουτουριστικές βάρκες, με τις οποίες θα μετακινούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης από και προς αυτή.


Η πόλη θα είναι σχεδιασμένη για να αντέχει σε διαφόρων ειδών ακραία φαινόμενα, όπως πλημμύρες, τυφώνες ή τσουνάμι. Τα εξάγωνα νησιά θα είναι κατασκευασμένα από ένα υλικό τρεις φορές πιο ισχυρό από το τσιμέντο, αλλά που θα μπορεί να επιπλέει πάνω στο νερό. Επίσης τα νησιά θα είναι δεμένα στον πυθμένα με άγκυρες.

Το κόστος της κατασκευής αυτής της πλωτής πόλη εκτιμάται στα 200 εκατομμύρια δολάρια.

Υπολογίζεται ότι στην πλωτή πόλη θα μπορούν να κατοικούν 12 χιλιάδες άτομα, αλλά δεν έχει ακόμη αποφασισθεί, αν και τι είδους κριτήρια θα υπάρχουν για να ζήσει κάποιος εκεί.

Όποιος δεν έχει διαβάσει Λιακόπουλο φυσικό είναι να μην ξέρει τα κριτήρια που θα υπάρχουν, για να σε στείλουν να ζεις εκεί.

Στόχος πάντως είναι αυτή η πλωτή πόλη να είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους πρώτους κατοίκους της το 2025.

Για τις πλωτές πόλεις και τον σκοπό κατασκευής τους, πρώτος στην Ελλάδα ενημέρωσε τον κόσμο ο Δημοσθένης Λιακόπουλος μέσα από τις εκπομπές και τα βιβλία του.

Δείτε τι είχε γράψει ο Δημοσθένης Λιακόπουλος εδώ και 10 και πλέον χρόνια:

Σε τρίτες χώρες, όπως στο Μπαγκλαντές, στη Νιγηρία, στα νότια παράλια της Κίνας, αυτή τη στιγμή ετοιμάζουν πλωτές πόλεις ενεργειακά αυτόνομες με ανεμογεννήτριες, ηλιακά κ.λ.π., όπου θα βάλουν όλους τους ανθρώπους να ζήσουν μετά την εφαρμογή του Διατροφικού Κώδικα.

Εκεί οι άνθρωποι θα τρώνε κρεατόμαζες και θα έχουν το τσιπάκι στο χέρι. Φευγάτο και ακραίο;

Δείτε διαφημίσεις στο CNN. Στο Λάγκος της Νιγηρίας, στην Νέα Ορλεάνη, στο Αμπουντάμπι, στο Κατάρ κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή πλωτές πόλεις για να πάνε τα λεφτά εκεί και να αναπτυχθούν. Το μεγαλύτερο χρέος στον κόσμο το έχει η Αμερική με 16 τρις δολάρια. Αυτοί μαζεύουν 25 τρις τον χρόνο, εισπράττουν τους πράσινους φόρους και σκοπεύουν με ακόμα παραπάνω φόρους να κάνουν ανάπτυξη.

Αυτή είναι η ανάπτυξη στις τρίτες χώρες, οι πλωτές πόλεις, οι οποίες θα λέγονται πράσινες, αλλά πράσινες δεν θα είναι. Θα είναι μεταλλικά πλωτά κουτιά με τοίχους γύρω-γύρω για να προστατεύονται από τα κύματα και θα μπορούν να μετακινούνται.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την αλήθεια σχετικά με αυτές τις κατασκευές που παρουσιάζουν ως καινούργιες ιδέες:

photo vid scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί