• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ! Γεννηματά σε Μητσοτάκη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών: «Τον Σεπτέμβριο θα είναι πολύ αργά» – ΒΙΝΤΕΟ

ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ! Γεννηματά σε Μητσοτάκη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών: «Τον Σεπτέμβριο θα είναι πολύ αργά» – ΒΙΝΤΕΟ

Υπάρχουν και χειρότερα! Ας ανατρέξουμε σε αυτά που δήλωσαν η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αλλά και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Φώφη Γεννηματά και Αλέξης Τσίπρας θέλουν διακαώς να «κλέψουν από την πίτα» των εμβολιασμών, διατυπώνοντας αδιανόητες προτάσεις που σφίγγουν επικίνδυνα τη «θηλιά» στους αποκαλούμενους από τα ΜΜΕ «αρνητές».

Η χθεσινή πρόταση Μητσοτάκη

Θυμίζουμε πως Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σε χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη πως θα εξετάσει το να θεσπιστεί υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών, αφού πρώτα παρακάλεσε όλους τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο.

Ειδικότερα:

«Το φθινόπωρο πρέπει να δούμε ξανά το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών. Πρέπει να καταστήσουμε απολύτως σαφές ότι δεν γίνεται να είσαι υγειονομικός, να μην προστατεύεις εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου, αλλά και να κινδύνευες να διασπείρεις τον ιό στους ασθενείς».

Γεννηματά: «Τον Σεπτέμβριο θα είναι πολύ αργά»

Σε μία ακόμη πιο σοκαριστική τοποθέτηση από εκείνη του πρωθυπουργού, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής (πρώην ΠΑΣΟΚ) μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ θεώρησε πως πολύ κακώς ο κ. Μητσοτάκης μετέθεσε το θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών μετά το καλοκαίρι!

Μάλιστα η ίδια πρότεινε, προφανώς δραττόμενη από το μοντέλο της Ιταλίας, να παίρνουν μετάθεση και να απομακρύνονται από τους ασθενείς όσοι υγειονομικοί ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ τον εμβολιασμό!

Για του λόγου το αληθές:

«Δύο πράγματα πρέπει να γίνουν άμεσα. Το πρώτο είναι καμπάνια ενημέρωσης στους υγειονομικούς, τώρα χωρίς άλλη καθυστέρηση. Και το δεύτερο που προτείνω είναι όσοι αρνούνται να εμβολιστούν να μην είναι στην πρώτη γραμμή. Και συζήτηση άμεσα με τους συνταγματολόγους για να δούμε αν μπορεί να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς και μόνο. Όχι το Σεπτέμβριο, όχι κατόπιν εορτής.

Δεν πήρα απάντηση από τον κ. Μητσοτάκη παρά μόνο απαξιωτικά σχόλια για το πώς κάνω αντιπολίτευση. Εμείς διαπιστευτήρια για το πώς κάνουμε αντιπολίτευση δίνουμε μόνο στον ελληνικό λαό».

Α. Τσίπρας: «Εμβολιάστε ΤΩΡΑ παραπάνω κόσμο»

Δεν θα μπορούσε να λείπει και η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, με τον τελευταίο να προβαίνει σε μία πρόταση για μαζικό εμβολιασμό περισσότερων Ελλήνων που δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ούτε εργάζονται στον τομέα της υγείας.

Πιο συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός με περίσσεια επιμονή ζήτησε προ ημερών από τη Βουλή τα εξής:

«Ανοίξτε τον εμβολιασμό και σε άλλες ομάδες πληθυσμού και κυρίως στους “εκτεθειμένους εργαζόμενους”. Δεν φτιάχνεις ασπίδα ανοσίας αν δεν εμβολιάσεις αυτούς που έρχονται καθημερινά σε επαφή με εκατοντάδες ανθρώπους. Τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ, στα delivery, στα κούριερ, τους καθηγητές και τους δασκάλους»

(φωτο: screenshot)