Βγαίνεις από το σπίτι σου; Θέλεις τεστ! Μόνο σε εργασία και ΜΜΜ επιτρέπεται στο εξής να κυκλοφορούν οι ανεμβολίαστοι Ιταλοί

Και φυσικά με το...αζημίωτο, καθώς θα πρέπει να πληρώνουν καθημερινά εργαστηριακά τεστ.

Πρεμιέρα έκανε χθες το μέτρο του «σούπερ πράσινου πάσου εμβολιασμένου» στη γειτονική Ιταλία.

Ουσιαστικά, οι ανεμβολίαστοι πολίτες, μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα μπορούν να μπαίνουν, με αρνητικό τεστ, μόνον στον χώρο εργασίας τους και στα αστικά και υπεραστικά μέσα μεταφοράς. Το μέτρο αφορά όλους τους κατοίκους της χώρας ηλικίας άνω των 12 ετών. Κατά συνέπεια, αφορά και τους μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου, για τη χρήση του μετρό και των λεωφορείων.

Το πρώτο πρόστιμο που επιβλήθηκε σήμερα στη Ρώμη, ύψους 400 ευρώ, δόθηκε σε έναν 50χρονο που είχε ανέβει σε λεωφορείο, στην πλατεία Φλαμίνιο της ιταλικής πρωτεύουσας, χωρίς σούπερ πράσινο πάσο ή τεστ. Προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι «σε λίγες ημέρες θα εμβολιαστεί. Αλλά οι ελεγκτές του επέβαλαν το κατώτατο προβλεπόμενο πρόστιμο.

Η πράσινη κάρτα ή το τεστ είναι αναγκαία και για όσους πολίτες θέλουν να πάρουν φέρυ μποτ για να μεταβούν από τη Σικελία στην Καλαβρία, και το αντίστροφο. Σε όλες τις ιταλικές μεγάλες πόλεις, από την Νάπολη μέχρι το Μιλάνο, αστυνομικοί, καραμπινιέροι, όπως και άνδρες και γυναίκες του στρατού, πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους. Η κυβέρνηση Ντράγκι τόνισε ότι δεν θα υπάρξει ανοχή για όποιον παραβιάζει το συγκεκριμένο μέτρο και ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα από 400 μέχρι 1.000 ευρώ.

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί