• Αρχική
  • Άρθρα
  • Βέλγοι πολιτικοί αμφισβητούν το νόημα της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας

Βέλγοι πολιτικοί αμφισβητούν το νόημα της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας

Μεγεθύνονται στον πολιτικό κόσμο του Βελγίου οι αντιδράσεις για σχετικά με το κατά πόσον η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στη χώρα εξακολουθεί να είναι απαραίτητο και δικαιολογημένο μέτρο σύμφωνα με ρεπορτάζ της αγγλόφωνης τοπικής εφημερίδας Brussels Times.

«Οποιοδήποτε μέτρο που περιορίζει την ελευθερία πρέπει να είναι αποτελεσματικό, απαραίτητο, αναλογικό και προσωρινό», ανέφερε στο Twitter ο Egbert Lachaert, ο ηγέτης του φλαμανδικού φιλελεύθερου κόμματος Open VLD. «Οι πολιτικοί και οι ειδικοί πρέπει να θέσουν το ερώτημα, εάν αυτό ισχύει ακόμα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας σήμερα». Σύμφωνα με τον Lachaert, η απαγόρευση της κυκλοφορίας ήταν αρχικά ένα αποτελεσματικό μέτρο, αλλά δεν μπορεί να διατηρηθεί για μήνες. Αν και δεν ζητάει άμεση κατάργηση, πιστεύει ότι απαιτείται συζήτηση τις επόμενες εβδομάδες, αναφέρει η εφημερίδα.

Η Alexia Bertrand, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Γαλλόφωνων Φιλελευθέρων (MR) στο Κοινοβούλιο των Βρυξελλών, ζητά επίσης μια κοινοβουλευτική συζήτηση σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας. «Η απλή επέκταση του μέτρου δεν είναι πλέον επιλογή» ανέφερε, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί πλέον να εξηγήσει στους ανθρώπους γιατί τέτοια μέτρα λαμβάνονται σε κλειστούς κύκλους, χωρίς συζήτηση. «Θέλουμε αντικειμενικότητα», είπε η Bertrand. «Ίσως το μέτρο να είναι αναλογικό και απαραίτητο, αλλά τότε θέλουμε να δούμε επιστημονικές μελέτες που να το αποδεικνύουν αυτό».

Ενώ αρκετές φωνές στο Κοινοβούλιο των Βρυξελλών θέλουν απλώς να ευθυγραμμίσουν την απαγόρευση της κυκλοφορίας στην περιφέρεια της πρωτεύουσας με αυτήν της Φλάνδρας, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Défi Βρυξελλών, Emmanuel De Bock, δήλωσε ότι το μέτρο πρέπει να αρθεί πλήρως. «Είναι ένα ακραίο μέτρο που είναι δυνατό μόνο σε περιόδους πολέμου», δήλωσε στο ράδιο Bruzz, προσθέτοντας ότι η ευθυγράμμιση των κανόνων σε Βρυξέλλες και Φλάνδρα θα ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Από τότε που τέθηκε σε εφαρμογή, το μέτρο έχει αποτελέσει αρκετές φορές αντικείμενο πολιτικής και νομικής συζήτησης, αλλά η απαγόρευση κυκλοφορίας αποτελεί μέρος των μέτρων που δημοσιεύονται στα Υπουργικά Διατάγματα, τα οποία έχουν επαρκή νομική βάση, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας έχει τεθεί σε ισχύ για λίγο στο Βέλγιο, από τις 10:00 μ.μ. έως τις 6:00 π.μ. στη Βαλλονία και την περιφέρεια των Βρυξελλών και από τα μεσάνυχτα έως τις 5:00 π.μ. στη Φλάνδρα.

Μετά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, η απαγόρευση της κυκλοφορίας, μαζί με τα άλλα μέτρα καταπολέμησης του κορωνοϊού, παρατάθηκε εκ νέου, έως τουλάχιστον την 1η Απριλίου.

Παρομοίως, σε δηλώσεις του προς Βέλγους δημοσιογράφους, ο αρμόδιος Βέλγος Επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης Didier Reynders , αναφέρθηκε στην αμφιλεγόμενη απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για απαγόρευση των μη αναγκαίων ταξιδιών μέχρι την 1η Απριλίου.

«Ζητούμε από το Βέλγιο να μην παρατείνει αυτό το μέτρο που ανακοινώθηκε για μέχρι την 1η Απριλίου και να παύσει η ισχύς του στα τέλη του τρέχοντος μηνός», είπε ο Βέλγος Επίτροπος. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να αποθαρρύνει τα μη αναγκαία ταξίδια εισάγοντας την υποχρέωση για τεστ ή καραντίνα, πρόσθεσε.

Ο Reynders αναφέρθηκε στις εξηγήσεις που έδωσε ο Βέλγος Πρωθυπουργός σχετικά με το μέτρο αυτό. Συγκεκριμένα, ο Alexander De Croo σημείωσε ότι η κυβέρνηση είχε προσπαθήσει να αποθαρρύνει τα ταξίδια πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, αλλά πολύς κόσμος ταξίδεψε παρ’ όλα αυτά στο εξωτερικό. Αυτός ήταν και ο λόγος που η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να λάβει ισχυρότερα μέτρα εν όψει των διακοπών του Φεβρουαρίου. Το μέτρο, που αρχικά επρόκειτο να ισχύει μέχρι 1η Μαρτίου, παρατάθηκε μέχρι 1η Απριλίου.

Σε αντίθεση με ό,τι ορίζουν οι συστάσεις της ΕΕ, τις οποίες υιοθέτησε και το Βέλγιο, η βελγική κυβέρνηση απαγόρευσε ακόμη και τα μη αναγκαία ταξίδια σε πράσινες ζώνες. «Δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν οι διαφοροποιήσεις μεταξύ των διαφορετικών ζωνών, όταν οι συστάσεις της ΕΕ λένε ότι ακόμα και για ζώνες που βρίσκονται στο έντονο, βαθύ κόκκινο, τα μη αναγκαία ταξίδια θα πρέπει να αποθαρρύνονται, αλλά όχι να απαγορεύεται η είσοδος πολιτών από άλλες χώρες της ΕΕ. Η ελευθερία κυκλοφορίας αποτελεί θεμελιώδη ελευθερία». Αν μη τι άλλο, όταν προκρίνεται ένα τέτοιο μέτρο, επεσήμανε, θα πρέπει να προηγείται σχετική συζήτηση στο Κοινοβούλιο της χώρας.

Κλείνοντας το θέμα αυτό, ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ εξέφρασε την ελπίδα το μέτρο αυτό να αρθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης στις 26 Φεβρουαρίου.

Τέλος, σημειώνεται ότι από τις 9 και μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2021, ο ημερήσιος μέσος όρος κρουσμάτων στο Βέλγιο είναι 1.813, μειωμένος κατά 12% σε σχέση με το προηγούμενο επταήμερο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιστημονικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας Sciensano.

Χθες επιβεβαιώθηκαν 2.420 νέα κρούσματα, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων από την αρχή της υγειονομικής κρίσης είναι 746.302.
Ο ημερήσιος όρος θανάτων κατά το ίδιο διάστημα είναι 39,3 (-8,3%), ενώ το σύνολο των θανάτων από την αρχή της πανδημίας είναι 21.821 (11.147 στη Φλάνδρα, 7.921 στη Βαλλονία και 2.753 στις Βρυξέλλες). Χθες έχασαν τη ζωή τους 28 άνθρωποι λόγω κορωνοϊού.

Τις τελευταίες επτά ημέρες ο ημερήσιος μέσος όρος εισαγωγών είναι 120,3 (-4%).

Σήμερα νοσηλεύονται 1.589 άτομα στα νοσοκομεία της χώρας (-36 σε σχέση με χθες), εκ των οποίων οι 313 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (-2) και 166 διασωληνωμένοι (-3).

Ο αριθμός μολύνσεων που αναλογεί σε 100.000 κατοίκους είναι 236,4 (-16%), ενώ το ποσοστό θετικότητας είναι 5,2%. Ο ρυθμός αναπαραγωγής του ιού είναι στο 0,99.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν διενεργηθεί 9.047.994 τεστ. Ο ημερήσιος μέσος όρος σε τεστ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 40.984.

Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 377.902 άτομα με την πρώτη δόση του εμβολίου, αριθμός που αντιστοιχεί στο 4,1% του ενήλικου πληθυσμού, και 230.063 με τη δεύτερη δόση.

sigmalive