Λήψη μέτρων τύπου Κίνας και επιβολή αυστηρότερου lockdown για δύο εβδομάδες!!! Αυτό πρότεινε ως μέτρο ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
«Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική. Περιμέναμε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα υπάρξει μια μείωση, ωστόσο τα κρούσματα επιμένουν. Έχει αρχίσει να ελαττώνεται ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων, ωστόσο είμαστε ακόμα πολύ ψηλά» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας.
«Ένα χαρακτηριστικό της επιδημίας, ήδη από τον Αύγουστο, είναι ότι υπάρχει διασπορά σε όλη την Ελλάδα. Νομίζω ότι πρέπει να γίνουμε πολύ πιο αυστηροί. Πρέπει το lockdown να γίνει πιο αυστηρό, όπως στην Κίνα.
Στην Γιουχάν έβγαινε μια φορά την εβδομάδα ένας άνθρωπος να πάει να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ. Αυτό πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα. Να κλείσουν οι επιχειρήσεις και να λειτουργούμε κάθε μέρα σαν να είναι Κυριακή.
Ένα lockdown τύπου Γιουχάν για δύο εβδομάδες, θα μπορούσε να αποσυρμφορήσει την κατάσταση και να ανακόψει την μετάδοση του ιού», τόνισε ο κ. Βατόπουλος.
Τι άλλο να σχολιάσουμε…
ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ 5.46:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τρεις συλλήψεις για κύκλωμα ναρκωτικών στον Πειραιά
- Η Κόστα Ρίκα ανακοινώνει την εξάρθρωση του μεγαλύτερου καρτέλ ναρκωτικών
- Δολοφονία Λυγγερίδη: Ξεκινά σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού η δίκη για εγκληματική οργάνωση οπαδών του Ολυμπιακού
- Στη ζώνη του ευρώ ετοιμάζεται να μπει η Βουλγαρία
- Τραγωδία στη Βοσνία: Πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας με τουλάχιστον 10 νεκρούς, vid
- Φιλιππίνες: Ο τυφώνας Καλμάγκι στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 90 ανθρώπους, vid
- Ουράνιο τόξο είναι το ομορφότερο που έχει φωτογραφηθεί ποτέ! Τραβήχτηκε με drone
- Η FSB συνέλαβε άτομο που φέρεται να εργαζόταν για υπηρεσία πληροφοριών νατοϊκής χώρας
- Τυχαίο; Ο γιος του Τζ. Σόρος σε φωτογραφία με τον νέο Δήμαρχο της Νέας Υόρκης
- Παίζουν την “Αστερομάτα” με δύο βιολιά και εντυπωσιάζουν, vid









