• Αρχική
  • Άρθρα
  • Βάλτε ένα STOP! Τα μέτρα του κορωνοϊού πλέον τρομάζουν (ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ)

Βάλτε ένα STOP! Τα μέτρα του κορωνοϊού πλέον τρομάζουν (ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ)

Δεν προλαβαίνουμε να μεταδίδουμε σχετικές ειδήσεις – Οι υπόλοιποι τι κάνουν;

Στο Westport του Κονέκτικατ στις ΗΠΑ, η αστυνομία πρόκειται να δοκιμάσει ένα «πανδημικό drone», όπως το ονομάζουν.

Θα παρακολουθεί τις θερμοκρασίες των πολιτών από σχεδόν 60 μέτρα μακριά, ανιχνεύοντας φτέρνισμα και βήχα, καθώς και καρδιακές και αναπνευστικές συχνότητες.

Όπως αντιλαμβάνεστε, τώρα με τον κορωνοϊό, ό,τι φάνταζε μακρινό εφαρμόζεται άμεσα. Θα μπορούν, ουσιαστικά να κοιτούν μέσα μας και αργότερα με ειδικά εμφυτεύματα, όπως, μόνο στο el.gr διαβάσατε, αυτό να το πράττουν 24 ώρες το 24ωρο (ΕΔΩ).

Τα εν λόγω drones παράγονται από την καναδική εταιρεία Draganfly και θα χρησιμοποιηθούν από το αστυνομικό τμήμα «για να βελτιώσουν τις υπηρεσίες της πόλης, να προωθήσουν την δημόσια ασφάλεια, να προωθήσουν την αποτελεσματική χρήση των χρημάτων των φορολογουμένων, να προσελκύσουν το ενδιαφέρον κατοίκων και να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας».

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Draganfly, «το πανδημικό drone θα είναι εξοπλισμένο με έναν εξειδικευμένο αισθητήρα και συστήματα όρασης, τα οποία μπορούν να εμφανίζουν πυρετό / θερμοκρασία, καρδιακούς και αναπνευστικούς ρυθμούς, καθώς και να ανιχνεύουν ανθρώπους που φτερνίζονται και βήχουν σε δημόσια μέρη. Η εν λόγω τεχνολογία μπορεί να ανιχνεύσει με ακρίβεια μολυσματικές καταστάσεις από απόσταση 60 μέτρων, καθώς και να μετρήσει την τήρηση της κοινωνικής απόστασης για λόγους δημόσιας ασφαλείας».

Οι πολίτες δηλαδή θα πρέπει να περπατούν σε συγκεκριμένη απόσταση από τον άλλον. Ειδάλλως ένα drone ή ένα εμφύτευμα θα τους επαναφέρει στην τάξη!

Η αστυνομία αναφέρει πως η τεχνολογία δεν θα χρησιμοποιηθεί για κατασκοπεία ιδιωτικών ιδιοκτησιών και σημειώνει ότι τα αεροσκάφη δεν χρησιμοποιούν τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Αυτά λένε, βέβαια, πάντα στην αρχή, όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν κάτι.

Δείτε τα βίντεο! Η ζωή μας αλλάζει.