• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τζορτζ Σόρος: Πάρτε τον έλεγχο του Facebook από τον Ζάκερμπεργκ, βοηθά τον Τραμπ

Τζορτζ Σόρος: Πάρτε τον έλεγχο του Facebook από τον Ζάκερμπεργκ, βοηθά τον Τραμπ

«Επαναλαμβάνω την πρότασή μου, να απομακρυνθούν από τον έλεγχο του Facebook ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ και η Σέριλ Σάντμπεργκ» αναφέρει σε επιστολή του στους Financial Times ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Τζορτζ Σόρος.

Όπως υποστηρίζει ο Σόρος, ο ιδρυτής και επικεφαλής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ θα έπρεπε να «σταματήσει να αποκρύπτει τα γεγονότα ζητώντας ευσεβώς επιβολή κανόνων από την κυβέρνηση. Ο κ. Ζάκερμπεργκ φαίνεται να εμπλέκεται σε κάποιου είδους συμφωνία αμοιβαίας βοήθειας με τον Ντόναλντ Τραμπ, που θα τον βοηθήσει να επανεκλεγεί. Το Facebook δεν χρειάζεται να περιμένει για κυβερνητικούς κανονισμούς προκειμένου να σταματήσει να αποδέχεται πολιτικές διαφημίσεις το 2020, μέχρι μετά τις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου. Αν υπάρχει αμφιβολία εάν μια διαφήμιση είναι πολιτική, θα έπρεπε να λειτουργήσει προληπτικά και να αρνηθεί να δημοσιεύσει. Είναι μάλλον απίθανο το Facebook να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο».

Ο Σόρος, στο τέλος της επιστολής του, τονίζει πως, όπως και να έχει, υποστηρίζει την επιβολή κανόνων από την κυβέρνηση στις πλατφόρμες των social media.

Ο δισεκατομμυριούχος είναι έντονος επικριτής του Facebook και, όπως υπενθυμίζει το BBC, το κοινωνικό δίκτυο είχε παραδεχτεί τον Νοέμβριο του 2018 πως είχε προσλάβει μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων για καμπάνια εναντίον του. Η εταιρεία Definers είχε αναλάβει να διερευνήσει τους δεσμούς του με την καμπάνια Freedom from Facebook, η οποία επιδίωκε τη διάσπαση της εταιρείας. Η Σάντμπεργκ (chief operating officer του Facebook) αρχικά αρνήθηκε γνώση, ωστόσο αργότερα παραδέχτηκε πως της είχαν πει για την εταιρεία, μα είχε ξεχάσει το όνομά της.

ΠΗΓΗ: huffingtonpost.gr, ΦΩΤΟ eurokinissi