Τζ. Σόρος: «Πρέπει να σταθούμε δίπλα στην Ουκρανία – Η Ρωσία θα λογοδοτήσει»

Δύο μόλις ημέρες μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία,

ο “μέγας φιλάνθρωπος”, Τζορτζ Σόρος, έγραψε στο προσωπικό του ιστολόγιο τα εξής:

«Έχω δει την Ουκρανία να μετατρέπεται από ένα τμήμα της Σοβιετικής Ένωσης που καταρρέει σε μια φιλελεύθερη δημοκρατία και μια ανοιχτή κοινωνία. Έχει αντιμετωπίσει αμέτρητες ενέργειες ρωσικής επιθετικότητας, αλλά έχει επιμείνει.

Οι γενναίοι Ουκρανοί βρίσκονται τώρα στην πρώτη γραμμή και διακινδυνεύουν τη ζωή τους. Οι φρικτές εικόνες που βγαίνουν από την Ουκρανία μου θυμίζουν την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Βουδαπέστη το 1944 και την πολιορκία του Σεράγεβο το 1993.

Είναι σημαντικό ότι τόσο η διατλαντική συμμαχία (Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένο Βασίλειο) αλλά και άλλα έθνη κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να στηρίξουν την Ουκρανία στην εποχή της υπαρξιακής απειλής. Οι ενέργειες του Πούτιν αποτελούν άμεση επίθεση στην κυριαρχία όλων των κρατών που κάποτε βρίσκονταν στη Σοβιετική Ένωση και όχι μόνο.

Η Ρωσία παραβιάζει ξεκάθαρα τον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και θα πρέπει να λογοδοτήσει. Το να επιτραπεί στον Πούτιν να πετύχει στην προσπάθειά του θα στείλει ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι τα έθνη μπορούν απλώς να δημιουργηθούν ή να διαλυθούν με ωμή βία.

Πρέπει να σταθούμε δίπλα στην Ουκρανία, όπως αυτοί υποστηρίζουν εμάς».

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί